U trendu

Organizacioni komitet ZOI Peking 2022 spreman za ekstremne vremenske uslove

 Uz sneg i pad temperature koji se za vikend očekuju u Pekingu i Džanđijakou, Organizacioni komitet Pekinga 2022 saopštio je da preduzima više mera kako bi obezbedio nesmetano odvijanje Zimskih olimpijskih igara (ZOI) i zdravlje i bezbednost svog osoblja uprkos ekstremnim vremenskim uslovima.

„Moramo da poštujemo prirodu i da se trudimo da obezbedimo zakazana takmičenja na Igarama, ali u isto vreme ćemo osigurati bezbednost i zdravlje sportista, osoblja i volontera“, rekao je u sredu portparol Komiteta Džao Vejdung.

„Da bismo se bolje pripremili za ekstremne vremenske uslove, radićemo na preciznijoj vremenskoj prognozi“, naveo je.

Prema njegovim rečima prognostičari će podeliti vremensku statistiku sa tehničkim stručnjacima iz međunarodnih federacija, koji će zauzvrat utvrditi da li je potrebno pomeriti neke od događaja.

„Uopšteno gledano, sneg ne bi trebalo da utiče na raspored. Ako bude ekstremnih vremenskih uslova, koordiniraćemo se sa MOK-om, federacijama i olimpijskim servisima za emitovanje“, naglasio je.

U međuvremenu, lokacije Igara su takođe spremne u smislu uklanjanja snega, leda, zaštitnih sredstava protiv klizanja… „Želeo bih da podsetim novinare da ponesu toplu odeću“, zaključio je Džao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.