U trendu

Oštrije kazne za fudbalske navijače u Engleskoj

Fudbalski navijači koji utrčavaju na teren ili koriste pirotehnička sredstva na utakmicama u Engleskoj dobiće automatsku zabranu ulaska na stadion prema novim merama za borbu protiv povećanog antisocijalnog ponašanja.

Zabrinutost zbog bezbednosti na stadionima povećana je nakon niza incidenata na kraju prošle sezone Premijer lige i nižih engleskih liga.

Menadžer Kristal Palasa Patrik Vijera je izbacio navijača Evertona koji je u meču poslednjeg kola utrčao na teren i ismevao ga, dok je kapitena Šefild junajteda Bilija Šarpa navijač Notingema udario glavom u lice u meču plej-ofa.

„Engleski fudbal je uveo nove i pooštrene mere kako bi poslao jasnu poruku da nećemo tolerisati ovakvu vrstu nezakonitog i opasnog ponašanja“, izjavio je Mark Balingem, izvršni direktor Fudbalskog saveza.

„Porast antisocijalnog ponašanja koji smo videli na stadionima na kraju prošle sezone bio je potpuno neprihvatljiv i ugrožava bezbednost ljudi“, dodao je on.

Udruženje fudbalskih navijača podržalo je nove mere koje će na snagu stupiti na startu sezone 2022/2023.

Ostale mere koje treba primeniti uključuju poboljšano pretresanje pojedinaca pri ulasku na stadion, povećanu upotrebu pasa tragača i rad sa platformama društvenih medija kako bi se brzo uklonili video snimci protivzakonitog ponašanja navijača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.