U trendu

Otkriven stvarni razlog Nadalovog povlačenja sa US opena

Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da zbog povrede završi sezonu i ne igra na US openu, što je pokrenulo priče o njegovim problemima, o kojima po saopštavanju Rafine odluke pišu španski mediji.

Rafael Nadal je kroz celu karijeru imao problem sa povredama, a kolena su se uvek navodila kao „slaba tačka“, i to toliko da se čak pisalo da „ne može da vozi kola kada se završi sezona, jer ima nesnosne bolove u kolenima“. Ali, situacija je, zapravo, ozbiljnija jer španski as ima jednu retku bolest, koja se sada, po svoj prilici, razbuktala. A kako nije nimalo naivna, bolovi koje trpi postaju sve nesnosniji.

Danas, kada je Nadal saopštio da neće igrati na US Openu, javnost ne zna se u kojoj je tačno fazi razvoja ta bolest. Ali, upravo je u Rafinom saopštenju mogla da se vidi naznaka – da je baš ta bolest kriva za ova odustajanja od nastupa u SAD, imajući u vidu da je sam Nadal rekao „Ovo nije neka nova povreda, nego nešto što me muči od 2005“. Tada mu je Miler-Vajsova bolest i dijagnostifikovana…

Ovim povodom, španski list „Marka“ je istakao da je, „posle konsultacija s doktorima, ustanovljeno da bi tretman oporavka treba da se zasniva na boljoj cirkulaciji“.

Kako će se do nje stići, i koji vremenski period za oporavak je potreban, u ovom trenutku ne zna ni Nadal, jer o tome nije želeo da priča javno.

Ono što taj list jeste dodatno istakao, to je da „bolovi koje Nadal ima ne sprečavaju ga da vodi normalan život van takmičarskog tenisa. Štaviše, prijavio se za Balearski polu-amaterski golf šampionat, koji se održava u subotu i nedelju u Son Muntaneru“.

Činjenica da može da igra golf svakako raduje sve one koji bi želeli da se Nadal čim pre vrati tenisu, ali ostaje da se vidi koliko i kada će mu se stopalo oporaviti da bi se osvjaač 20 grend slem titula ponovo nadmetao u „belom sportu“ na vrhunskom nivou, prenose sportski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.