Otvoren 52. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

VRNJAČKA BANJA – Na gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji sinoć je otvoren 52. Srbija reli, najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, takmičenje je otvorio ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da je zadovoljan zbog prisustva značajnog broja stranih posada i pozvao domaćine da se istaknu gostoprimstvom.

Ove godine, naime, reli okuplja 45 posada, a osim takmicara iz Srbije, ucestvuju i posade iz Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske i Japana.

„Cilj je da naši gosti uvek požele da nam se vrate, jer ko je upoznao Srbe, taj nikad nije želeo da se rastane od njih i uvek je poželeo da živi sa njima. Pokažite im ono najbolje šta imamo. Lepa je naša Banja, naši izvori i hoteli, ali najlepši od svega su naši ljudi. Pokažite im našu decu i tu lepotu koju nam je Bog dao“, rekao je Vulin.

On je pozvao domaćine da gostima predstave Srbiju kojoj treba da se radujemo, ali da, kako je istakao, ne budemo „baš toliko dobri domaćini da na takmicenju ne osvojimo prvo mesto“

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja, grada domaćina relija, Boban Đurović istakao je da mu je izuzetna čast što se Srbija reli već drugu godinu za redom održava u Vrnjačkoj Banji, navodi se u saopštenju Auto-moto saveza Srbije.

Predsednik AMS S Dejan Stojić rekao je da je da se AMS S iz godine u godinu dokazuje u podizanju nivoa kvaliteta organizacije ovakvih događaja, stvarajući atmosferu evropskog takmičenja.

On je dodao da je ponosan što AMS S uspeva već više od pola veka da održi ovo najstarije međunarodno takmičenje.

Srbija reli se održava u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Opštine Vrnjacka Banja i Sportskog auto-karting saveza Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS osiguranja.

Reli se boduje za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije, Šampionat Bugarske i Šampionat BiH.

Ove godine učestvovaće i najbolji srpski automobilista Dušan Borković, koji se posle deset godina pauze vratio na reli staze.

Srbija reli se održava još od 1967. godine. Nastao je kao YU RELI, u međuvremenu je dobio novo ime, ali je zadržao staru popularnost i ostao privlačan i za inostrane takmičare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.