U trendu

Partizan ispratio Vulićevića u penziju

BEOGRAD – Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić zahvalio se nekadašnjem kapitenu Miroslavu Vulićeviću na svemu što je pruzio noseći crno-beli dres.

Vulićeviću je u januaru ove godine istekao ugovor sa crno-belima, nakon čega je odlučio da neće tražiti novi angažman i da će završiti igračku karijeru.

„Ovo su situacije u kojima ima patetike i osetljivosti. Malo je igrača koji u tako srčano igrali za Partizan. Secam se tvog povredenog ramena u finisu sezone i kako si se vratio. I uvek bio predan i posvećen Partizanu. Veliki borac koji je bio borben i umeo je da igra fudbal. Sve to spojio je u jedno“, rekao je Vučelić na svečanost u Humskoj.

On je istakao da je Vulićević mogao još mnogo toga da pokaže na terenu.

„Verovatno je mogao da nastavi da igra fudbal, sigurno je mogao još da pruži, ali je odlučio da karijeru završi u Partizanu. Dao nam je mnogo i nadam se da mi je Partizan i uzvratio. On će nastaviti da bude deo Partizana i nastaviće da radi u omladinskoj školi Partizana. Tu ce moći sve ono što je naučio da nastavi da prenosi na buduce generacije“, zaključio je Vučelić.

Desni bek u Humsku je stigao u sezoni 2013/2014 iz novosadske Vojvodine, a u crno-belom dresu odigrao je 156 utakmica i postigao jedan gol, dva puta je bio šampion Srbije, a četiri puta je uzeo trofej Kupa.

„Hvala porodici bez koje ne bih bio to što jesam. Ona je najviše trpela, karantini, putovanja, znate kako to već ide… Sada ću im malo vratiti. Svi treneri od Leposavića, Raške, Ivanjice i Novog Sada su uticali na moju karijeru. U sportu uvek može više, ali kada se okrenem, ja sam zadovoljan svojom karijerom. Da mi je neko rekao da ću biti ovde, ne bih verovao. Puno trofeja, preko 200 utakmica, lepih trenutaka. Sve bih oberučke prihvatio da sam mogao da biram kao dete“, rekao je Vulićević.

On se zahvalio ljudima iz kluba koji su ga pozvali da ostane u Partizanu.

„Nadam se da će ta trenerska karijera biti još uspešnija nego igračka. Šta god da sam uradio na terenu, neka mi ne zamere, sve je to bilo u afektu i u žaru igre. Hvala i novinarima“, zaključio je Vulićević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.