U trendu

Partizan izvukao bod u Nišu sa penala u 97. minutu

NIŠ – Fudbaleri Radničkog i Partizana odigrali su večeras u Nišu nerešeno 3:3 (1:1) u meču drugog kola Superlige Srbije.

Golove za Radnički postigli su su Bojan Mlađović u drugom, Stefan Dimić u 50. i Lazar Jovanović u 54. minutu.

U ekipi Partizana u listu strelaca upisali su se Bibars Natho u 13. minutu iz penala, Slobodan Urošević u 71. i Rikardo Gomeš u 97. minutu iz penala.

Partizan posle dva kola ima četiri boda, dok je Radnički osvojio jedan.

Radnički je u narednom kolu trebalo da igra sa Radnikom, ali je će ta utakmica najverovatnije biti odložena zbog obaveza niškog kluba u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija.

Partizan će u narednom kolu na svom terenu dočekati TSC.

Radnički je poveo već u drugom minutu. Bojan Mlađović je iskoristio grešku odbrane Partizana i smestio je u mrežu Stevanovića. „Crno-beli“ su izjednačili u 13. minutu.

Mlađović je oborio Igora Vujačića, a posle provere u VAR sobi dosuđen je penal za Partizan. Bibars Natho je bio siguran sa bele tačke.

Partizan je u nastavku utakmice imao prilike preko Gomesa i Vujačića, dok je Radnički čekao svoju šansu iz kontranapada.

Radnički je najveću šansu imao u 37. minutu, pošto je kapiten Radničkog Aleksandar Pejović pogodio prečku.

Partizan je dva minuta kasnije postigao gol preko Uroševića, ali je ovaj pogodak posle intervencije iz VAR sobe poništen zbog ofsajda. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 1:1.

Radnički je poveo 2:1 u 50. minutu. Lazar Jovanović je odlično centrirao, a Stefan Dimić je ispratio akciju i savladao Stevanovića.

Samo dva minuta kasnije nova prilika za domaći tim, a Stevanović je izbacio loptu u korner posle udarca Pejovića. Jovanović je u 54. minutu povisio na 3:1 posle centaršuta Stefana Mitrovića.

Trener Partizana Ilija Stolica pokušao je izmenama da promeni situaciju na terenu, pošto su umesto Natha i Petkovića u igru ušli Kristijan Belić i Aleksandar Lutovac.

Radnički je u 67. minutu imao veliku priliku preko Mitrovića, koji je šutirao pored gola.

Urošević je u 71. minutu preciznim udarcem smanjio vođstvo domaćeg tima na 3:2.

Utakmica je obilovala tenzijama, a u 78. minutu došlo je do koškanja fudbalera dva tima.

Glavni sudija Dejan Trifković je uspeo da smiri situaciju i da spreči tuču na terenu, a potom je pokazao žute kartone igračima Partizana Uroševiću, Zđelaru i Terziću, kao i fudbalerima Radničkog Aksentijeviću i Mlađoviću.

Pejović je u 82. minutu mogao da postigne novi gol za Radnički, ali je njegov udarac završio na prečki. Partizan je stigao do izjednačenja u poslednjim trenucima meča. Lutovac je oboren u šesnaestercu domaćeg tima u 95. minutu, a Trifković je pokazao na belu tačku. Penal za „crno-bele“ potvrđen je u VAR sobi, a u 97. minutu precizan sa 11 metara bio je Gomeš.

Čukarički je u gostima pobedio Novi Pazar 2:1. Golove za goste postigli su Ivanović u 30. i Badamosi u 88. minutu. Jedini strelac za Novi Pazar bio je Danoski u 42. minutu. Spartak je u Subotici bio bolji od Radnika 2:0. Golove za Subotičane postigli su Bijelović u 20. i Srećković u 49. minutu.

U subotu od 20 sati će igrati Crvena zvezda – Kolubara, Mladost (NS) – Vojvodina i TSC – Javor. Poslednja dva meča drugog kola Superlige Srbije biće odigrana u nedelju, a od 20 časova sastaće se Radnički (K) – Mladost (L) i Napredak – Voždovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.