U trendu

Partizan ne prihvata nove termine finala ABA lige

Košarkaški klub Partizan obavestio je čelnike ABA lige da ne prihvata predložene nove termine finala regionalnog takmičenja sa Crvenom zvezdom, preneli su večeras beogradski mediji.

Beogradski mediji su ranije danas javili da je postignut dogovor predstavnika ABA lige i Superlige Srbije, prema kojem će se prvo igrati završnica srpskog prvenstva. Po tom dogovoru, finalna serija ABA lige je trebalo da počne 13. juna, dan kasnije nego što je prvobitno bilo predviđeno.

Kako je preneo Mocart sport, Partizan je pismom, koje je potpisao direktor Zoran Savić, obavestio čelnike ABA lige da nije saglasan sa promenom termina.

„Poštovana gospodo, cenimo napore menadžmenta da se na neki način reši problem do koga je iznenada došlo zbog određivanja istog termina utakmica ABA lige i Košarkaške lige Srbije. Nije nam poznato kako je moguće i zbog čega je došlo do takvog problema. Što se tiče Vašeg predloga za izmenu termina u poslednjem momentu nakon konsultacija sa komercijalnim službama kluba, upravom i stručnim štabom zaključili smo, na žalost, da Partizan ne može da prihvati predloženu izmenu termina. Naše očekivanje je da se držimo pravila koja smo svi u ABA ligi usvojili“, navodi se u pismu Savića.

U pismu se navodi da je Partizan, u skladu sa kalendarom takmičenja i primljenom obaveštenju o terminima utakmice, ranije pustio u prodaju ulaznice za prvu utakmicu finalne serije ABA Lige, od kojih je veliki broj ulaznica prodao.

„Klub očekuje rekordnu posetu. Poznato je da naše utakmice prati veliki broj navijača, od kojih mnogi žive van Beograda. Jasno je da naš klub ima veoma dobar odnos sa svojim navijačima, zahvalan im je za bezrezervnu podršku i vodi računa o njima (kao i oni o svom klubu)“, navodi se u pismu.

Navodi se da „Partizan ne može i neće da izneveri svoje navijače koji su već kupili karte za utakmicu“.

„Zato bi bilo neodgovorno da prihvatamo termin koji su odredila iz menadžmenta Lige koja su za to ovlašćena. Dakle, naš odgovor na Vaše pitanje je da Partizan nije saglasan sa promenom termina. Molimo Vas da nas obavestite u koje će se tačno vreme 12. juna odigrati prva utakmica finalne serije lige“, navodi se u pismu Partizana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar