U trendu

Partizan odigrao 1: 1 i izborio nokaut fazu Lige konferencija

BEOGRAD – Fudbaleri Partizana plasirali su se u šesnaestinu finala Lige konferencija, pošto su na svom terenu u četvrtak odigrali bez pobednika, 1:1 u meču poslednjeg, šestog kola grupe D grupne faze ovog takmičenja protiv ekipe Slovačkog.

Gol za Partizan postigao je Bibars Natho u 41. minutu iz penala, a izjednačenje gostima doneo je Milan Tomič u 83.

Keln i Nica odigrali su u Nemačkoj 2:2. Golove za Nicu postigli su Gaetan Labord u 40. i Bilal Brahimi u 43. Pogotke za Keln dali su Denis Huseinbašić u 48. i Ondrej Duda u 60. minutu.

Nica je prva sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirani Partizan, ali francuski klub ima bolji međusobni skor. Nica će igrati u osmini finala Lige konferencija, dok će Partizan igrati u 1/16 finala ovog takmičenja.

Keln je treći sa osam bodova, dok je Slovačko poslednje sa pet. Ova dva kluba završila su takmičenje u Evropi.

Žreb 1/16 finala Lige konferencija biće održan 7. novembra u Nionu od 14 sati, a mečevi će biti odigrani u februaru naredne godine.

Partizan je na ovom meču prema zvaničnim podacima imao podršku 17.256 dece. „Crno-beli“ su na ovom meču imali podršku dece do 15 godina zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA). Partizan je od strane UEFA kažnjen zabranom dolaska navijača zbog incidenata na meču sa Kelnom.

Partizan je ušao bojažljivo u meč, a prvu šansu su imali gosti u 19. minutu preko Danijela Holcera. Međutim, dobro je intervenisala odbrana Partizana. Fuseni Dijabate je u 26. minutu imao priliku, a njegov udarac završio je preko gola gostiju.

Partizan je najbolju priliku imao u 36. minutu, a udarac Rikarda Gomeša završio je pored gola češkog tima. Partizan je poveo u 41. minutu. Jan Kalabiška je igrao rukom u svom šesnaestercu, a precizan sa 11 metara bio je Natho.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imala je ekipa Slovačkog, a golman Partizana Aleksandar Popović odlično je u intervenisao u 51. minutu. Fudbaleri Slovačkog su nastavili sa napadima, a gosti su do izjednačenja stigli golom Mihala Tomiča u 73. minutu. Tomič je u 84. minutu propustio veliku šansu da donese pobedu svom timu, a njegov šut završio je preko gola. Gomeš je u 88. minutu mogao da se upiše u strelce, ali je dobro intervenisala odbrana gostiju. Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.