U trendu

Partizan odlučio da igra Kup utakmicu protiv Zvezde

Fudbalski klub Partizan odlučio je da crno-beli nastupe na sutrašnjoj utakmici polufinala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

„Iako nezadovoljni stanjem u domaćem fudbalu, gde naš klub ima neravnopravan tretman od strane Fudbalskog saveza Srbije i sudijske organizacije pre svega, iz obaveze prema igračima, navijačima, istoriji kluba i takmičenju Kupa naše zemlje, doneta je odluka o odigravanju utakmice“, navodi se u saopštenju.

Nezadovoljan suđenjem, Partizan je posle subotnjeg „večitog“ derbija najavio da će razmisliti da li će igrati u sredu.

Pojedini igrači naveli su da ne žele da izađu na teren, ali je iz kluba objavljen podatak o prodaji ulaznica za navijače crno-belih.

Partizan nije danas održao uobičajenu konferenciju za novinare pred utakmicu, ali je potom medijima prosleđeno saopštenje u kojem se navodi da je Upravni odbor kluba odlučio da crno-beli izađu na teren.

„Sportska javnost je u kratkom periodu mogla da posvedoči sramnom tretmanu kluba i naših igrača od strane sudije Pavla Ilića, koji je bestidno i po nalogu režirao krajnje rezultate poslednja dva ‘večita’ derbija“, naveo je Partizan.

„Za sudijskog diletanta Ilića (u rodnom Kragujevcu poznatog kao osvedočenog ‘zvezdaša’, o čemu postoje i fotografije dotičnog u majici sa obeležjima tog kluba), jedini cilj u dve utakmice bio je ne dozvoliti nadmetanje aktera po pravilima fudbalske igre, već samo i jedino onemogućiti igrače Partizana da trijumfuju“, dodaje se u saopštenju.

Crno-beli su dodali da sudija Ilić, „koji je poslat po nalogu FSS i predsednika sudijske organizacije da svojim sramnim suđenjem kreira krajnji rezultat u korist jednog tima, uz vređanje, bahaćenje i odsustvo obraza i morala, nikada više ne bi smeo da bude akter najveće utakmice koju srpski fudbal ima“.

„Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtevati da se odnos prema našem klubu hitno promeni, u skladu sa značajem koji Partizan ima za srpski fudbal“, zaključuje se u saopštenju.

Polufinalna utakmica Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.