U trendu

Partizan siguran protiv Metalca, Tavambin prvenac

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Metalca sa 2:0 u utakmici 25. kola Super lige Srbije.

Golove za crno-bele postigli su Leandre Tavamba u 43, Uroš Djurdjević u 61. minutu i Petar Djuričković u nadoknadi vremena.

Ekipa iz Humske je druga na tabeli sa 58 bodova i ima tri boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde koja svoj meč 25. kola igra kasnije danas protiv Vojvodine.

Metalac je na 11. poziciji sa 26 bodova.

Partizan je u prvih 45 minuta imao loptu u svom posedu, diktirao je tempo i stvarao šansu za šansom, ali je mreža Metalca mirovala sve do 43. minuta kada je Tavamba postigao svoj prvenac za crno-bele.

Najzaslužniji za to što nije bilo više pogodaka bio je golman gostujuće ekipe Nemanja Belić koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao.

U petom minutu je Nikola Milenković pokušao glavom i tada se Belić prvi put istakao. Desetak minuta kasnije Nebojša Kosović je iskoristio nesigurnost u odbrani gostiju, ali je iz teške pozicije pogodio samo stativu.

Do polovine prvog poluvremena Uroš Djurdjević je dva puta bio u šansi, ali je Belić oba puta izašao kao pobednik. Golman Metalca je potom odbranio i šut Marka Jankovića sa desetak metara.

Potom je usledio mirniji period igre i uzbudjenja nije bilo sve do 43. minuta kada je Partizan konačno probio odbranu Metalca. Posle kornera sa leve strane u šesnaestercu Metalca najbolje se snašao Tavamba i glavom postigao gol.

Metalac u prvom poluvremenu nije stvorio nijednu šansu.

Na početku drugog poluvremena, u 48. minutu, Djurdjević je ponovo imao „zicer“, posle dodavanja Jankovića, ali je ponovo Belić bio uspešniji.

Napadač Partizana je, ipak, u 61. minitu uspeo da postigne gol i to posle sjajnog centaršuta Miroslava Vulićevića. Zamenik kapitena Partizana je s desne strane ubacio loptu na peterac, a Djurdjević je pokupio ispred Belića i poslao je u mrežu.

Izabranici Marka Nikolića nastavili da napadaju i stvaraju prilike, a Djuričković je u nadoknadi vremena iskoristio veliku grešku golmana Metalca Nemanje Belića, koji je loše ispucao loptu. Igrač Partizana je pokupio i smestio u mrežu za konačnih 3.000.

Oko 1.000 navijača u Humskoj ispratilo je aplauzom igrače sa terena po završetku meča.

Partizan u narednom kolu gostuje u Lučanima ekipi Mladosti, dok Metalac dočekuje Vojvodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.