U trendu

Partizan večeras u 168. večitom derbiju dočekuje Zvezdu

BEOGRAD – Fudbaleri Partizana dočekaće večeras u 20.00 Crvenu zvezdu na stadionu u Humskoj u 168. večitom derbiju koji će se odigrati u devetom kolu Superlige.

Najveći srpski klubovi odigrali su po šest utakmica u domaćem šampionatu. Crveno-beli imaju maksimalnih 18 bodova, sedam više od velikog rivala, koji je loše otvorio prvenstvo sa bivšim trenerom Ilijom Stolicom, ali se konsolidovao dolaskom Gordana Petrića na klupu.

„Bilo bi jako dobro da pobedimo sutra, da se primaknemo Zvezdi na tabeli. Za atmosferu, za dodatnu sigurnost i da trijumf posvetimo našoj legendi Milutinu Šoškiću“, izjavio je trener Partizana Gordan Petrić.

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević mandat je počeo pobedom nad Javorom (4:1), a pokušaće da sruši neugodnu tradiciju i donese crveno-belima prvi trijumf u Humskoj posle 2016. godine.

„Nije lako igrati tamo. Osećaju se dobro u svojoj kući. Dobri su i u tranziciji i prekidu, ali ako uđemo u ‘fajt’ kako treba, mislim da možemo da nadvladamo“, izjavio je Milojević.

Obojici trenera, Petriću i Milojeviću, meč u Humskoj biće debitantski večiti derbi, baš kao i glavnom arbitru Milanu Mitiću iz Leskovca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.