U trendu

Partizan zvanično odustao od Evrokupa

Košarkaški klub Partizan odustao je od igranja u Evrokupu, a predsednik crno-belih Nikola Peković rekao je da „nema drugog“ izbora osim tog u ovakvoj situaciji.

Peković je u pismu upućenom predsedniku Evrolige Djordiju Bertomeu rekao da je zahvalan kompaniji EKA na njenim namerama da Partizan „vrati u evropska klupska takmičenja pod okriljem ECA“, kao i da su ambicije kluba da se „u dogledno vreme“ vrati u Evroligu.

„Ipak, nedavna i još uvek veoma aktuelna dešavanja u evropskoj košarci nisu zaobišla ni Srbiju, naš košarkaški savez a samim tim i naš klub. Nakon niza sastanaka koji su održani u prethodnom periodu, Partizan pred sobom ima situaciju u kojoj nema drugog izbora osim da odustane od učešća u Evrokupu“, napisao je Peković.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) zatražila je od Košarkaškog saveza Srbije (KSS) da suspenduje sve klubove koji budu igrali Evrokup, što je KSS i učinio sa Partizanom.

„U praksi, to znači nemogućnost registracije igrača što nas stavlja u bezizlaznu situaciju u kojoj jedina solucija za naš klub predstavlja povinovanje zahtevima matičnog saveza koji sprovodi odluke FIBA“, napisao je Peković i naglasio da je ovaj potez isključivo „korak u jedinom pravcu koji vodi ka nastavku funkcionisanja kluba“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar