U trendu

Pavićević: Partizan je institucija, ali idemo na pobedu

BAR -Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević, pred duel sa Partizanom u ABA ligi, izjavio je da njegov tim u Beograd dolaze po pobedu.

Partizan sutra od 17 sati dočekuje Mornar u hali „Ranko Žeravica“ u 22. kolu regionalne lige.

„I na ovo i na dva preostala gostovanja idemo sa jedinim ciljem – da pobedimo. U kalkulaciji za plej-of igraju samo pobede, tako da nemamo drugog izbora. Igramo protiv Partizana kog nepravedno dovode u podređenu ulogu, sa čim se ne slažem. Partizan je institucija, jedan od najvećih klubova sa ovih prostora i o tome ne treba trošiti reči. Dovoljno je reći da je bio evropski prvak, to se ne sme zaboraviti“, rekao je Pavićević za sajt ABA lige.

„Ove godine ta ekipa je bila projektovana za vrh ABA lige. Nije na meni da analiziram šta se sve izdešavalo. Nije ni prvi ni poslednji put da se nekom klubu desi da naiđe rezultatska kriza kao Partizanu ove sezone. Došao je u situaciju da više nije u konkurenciji za plej-of, ali Partizan je Partizan. Sastavljen je od proverenih, iskusnih igrača koji su prošle godine igrali sjajnu košarku, a to nije bilo davno“.

Ne možemo sebe da proglasimo za favorita, ali ni za nekog ko je u podređenom položaju kao nekad kad smo odlazili na megdan Partizanu, ističe Pavićević.

„Kad se igra protiv Zvezde ili Partizana faktor publike je veoma značajan. Ovoga puta te podrške domaćin nema. To je neko olakšanje, ali što se svega ostalog tiče, idemo u goste ekipi koja je ponavljam, projektovana za vrh ABA lige. Moraćemo da odigramo na visokom nivou u oba pravca ako planiramo da se vratimo kao pobednici“, zaključio je Pavićević.

Košarkaš Barana Uroš Luković očekuje zanimljiv susret u Beogradu.

„Jasno je da nam predstoji iscrpljujući duel i da nije bitno ko se nalazi na kojem mestu na tabeli. Uvek su naše utakmice bile zanimljive i neizvesne, često je jedna lopta odlučivala pobednika, a prošli put u Baru igrali smo i produžetak. Ponovo smo ušli u seriju pobeda i imamo nameru da ih nastavimo i protiv uvek moćnog Partizana. Neće nas zavarati njihova loša ovogodišnja sezona u ABA ligi. Skalp Mornara je sve više na ceni i znamo da će domaćin svim silama nastojati da ga skine. Na nama je da učinimo sve da se trijumfalno vratimo u Bar“, rekao je Luković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.