U trendu

Penić primio srpske reprezentativke u plivanju

BEOGRAD – Sekretar za sport i omladinu Nikola Penić primio je danas srpske reprezentativke u plivanju Martinu Bukvić i Minu Kaljević, koje su učestvovale na Svetskom juniorskom prvenstvu u Limi, saopšteno je danas iz gradske uprave.

Bukvićeva i Kaljevićeva su članice Plivačkog kluba „11. april“ iz Beograda. Prijemu je prisustvovao i trener Bojan Počuča.

Penić je čestitao sportistkinjama i treneru na ostvarenim rezultatima i naglasio da je to veliki uspeh za zemlju i grad Beograd.

„SP je održano od 30. avgusta do petog septembra u Limi. Na takmičenju je učestvovalo preko 600 plivača iz više od 100 zemalja članica FINA-e. Naša reprezentativka Martina Bukvić, koja je nacionalna rekorderka u disciplini 100 metara prsno, na SP je osvojila bronzanu medalju. Mina Kaljević, koja je inače i stipendista Grada Beograda, imala je čak četiri polufinala“, rekao je Penić.

On je tom prilikom istakao da se nada da će Martina i Mina nastaviti da ostvaruju uspehe i da će na pravi način biti predstavnice plivačkog sporta i naše prestonice, te im poželeo puno uspeha i sreće u daljem radu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.