U trendu

Pepe Imaz: Novak je zbog mene osvojio Rolan Garos

Španac Pepe Imaz, koji je deo stručnog štaba Novaka Đokovića i povremeno prati našeg asa na turnirima, istakao je da dobar deo zasluga za to što je srpski igrač ovojio Rolan Garos idu upravo na njegov račun

Kontroverzni Španac, kojeg mnogi nazivaju i guruom je u intervjuu za španske medije otkrio kako je započela saradnja sa najboljim srpskim teniserom.

– Sve se desilo pre pet godina, njegov brat je bio u depresiji i nije uspevao da pronađe rešenje. Posle dva meseca Marko je počinjao da se menja i normalno je da se Novak zapitao: „Šta se to dešava ovde?“. Veoma je radoznao i želeo je da zna o čemu je stvar. Nastavio je da igra i da se takmiči, ali umesto da to vidi kao agresivno takmičenje, video je sve na harmoničan način – rekao je Imaz koji smatra da je upravo ono šta je savetovao Đokoviću rezultiral titulom na Rolan Garosu.

– Igra je počela da mu evoluira. Sve to je mnogo doprinelo. Sa tim mirom o kojem sam mu ja govorio uspeo je da osvoji Rolan Garos, jedini grend slem koji mu je nedostajao. Sećam se da sam pred polufinale bio sa njim celu noć i posle skoro četiri sata „rada“ kazao mi je: „Pepe, ovo je divno, tako sam blizu svog cilja, ali miran sam, nema nervoze i straha, to je impresivno“ – rekao je kontroverzni Španac koji je sve to radio ‘s ljubavlju’.

– Posle te titule u Parizu telo mu je reklo da je dosta. To je kao da se popneš na Everest, izmoren si, i umesto da zabiješ zastavu, neko dođe i kaže ti: „Zašto se ne bi popeo još osam hiljada metara?“. Telo nije bilo spremno za naredne izazove kao što je osvajanje četiri slema u istoj godini, ali on to nije poštovao – objasnio je Imaz, a zatim nastavio:

– Za mene, put ljubavi čini da se osećam dobro. Ako te neko napadne nožem, uzvrati mu milovanjem. Mogu da me zovu glupim, ali meni je draže da živim tako i iskreno me ne boli ako neko ne poštuje moj način razmišljanja – rekao je Imaz, a prenosi Kurur.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)