Počinje EP za vaterpoliste, Srbija danas protiv Rusije

BUDIMPEŠTA – U Budimpešti danas počinje 34. Evropsko prvenstvo za vaterpoliste, a reprezentacija Srbija želi da osvoji peto zlato u nizu, što je prethodno pošlo za rukom jedino Mađarskoj pre Drugog svetskog rata.

Selektor Dejan Savić poveo je na šampionat najjači tim, koji će, uprkos tome što su Olimpijske igre prioritet u 2020, pokušati još jednom da pokori Stari kontinent i potvrdi dominaciju u 21. veku – sedam zlatnih medalja i po jedno srebro i bronza.

Srbija je u B grupi, prvi rival danas od 17.30 sati biće Rusija, a potom slede dueli sa Rumunijom 16. januara i Holandijom 18. januara.

Nema dileme, srpski tim će kao prvi u četvrtfinale, gde je 22. januara „projektovani rival“ Mađarska ili Španija.

„Favoriti smo u grupi i već razmišljamo kako da, ako budemo prvi, iskoristimo one slobodne dane da za ÄŤetvrtfinale, ostanemo u ritmu, a takoÄ’e gledaćemo šta rade naši potencijalni protivnici MaÄ’ari i Ĺ panci koji zasluĹľuju sam respekt. Imamo naravno motiv, na to nas obavezuju i tradicija i rezultati. Ne razmišljam o petoj uzastopnoj tituli kao takvoj. Gledao sam film o ÄŤuvenom susretu Bjorna Borga i Džona Mekinroa u finalu Vimbldona. Borg je tada rekao da, ako pobedi peti put uzastopno, onda ulazi u istoriju. U suprotnom one ÄŤetiri osvojene niko neće da pamti“, izjavio je Savić uoÄŤi puta za Budimpeštu.

Borg je uspeo. U finalu Vimbldona 1980. godine pobedio je Mekinroa i osvojio peti Vimbldon u nizu. Na redu su vaterpolisti Srbije….

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.