U trendu

Portugalija pobedila Urugvaj i izborila osminu finala SP

DOHA – Fudbalska reprezentacija Portugalije pobedila je večeras selekciju Urugvaja 2:0 (0:0) u meču drugog kola grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Portugalija je ovim trijumfom kolo pre kraja grupne faze izborila plasman u osminu finala Mundijala.

Oba gola za Portugaliju postigao je Bruno Fernandeš u 54. i 93. minutu iz penala.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a najbolju šansu u 32. minutu imao je Rodrigo Bentankur, ali je njegov udarac zaustavio portugalski golman.

Portugalci su zaigrali angažovanije u drugom poluvremenu, a posle propuštene šanse Žoaoa Feliksa u strelce se upisao Fernandeš u 54 minutu. Gol je prvobitno bio pripisan Kristijanu Ronaldu, ali je FIFA potom utvrdila da bivši igrač Mančester junajteda nije dodirnuo loptu posle centaršuta Fernandeša.

Urugvajski fudbaleri su imali nekoliko velikih šansi do kraja utakmice, ali Maksi Gomez, Luis Suarez i Darvin Nunjez nisu uspeli da zatresu mrežu portugalskog golmana. Konačan rezultat postavio je Fernandeš u trećem minutu sudijske nadoknade iz penala.

Gana je ranije danas u prvom meču drugog kola grupe H pobedila Južnu Koreju 3:2.

Prvo mesto na tabeli drži Portugalija sa šest bodova, dok je Gana druga sa tri. Južna Koreja i Urugvaj imaju po jedan bod.
Poslednje, treće kolo u grupi H biće odigrano drugog decembra, a sastaće se Gana – Urugvaj i Portugalija – Južna Koreja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar