U trendu

Postavljen krov na stadionu Grafičara na Senjaku

BEOGRAD – Rekonstrukcija stadiona FK Grafičar, razvojnog tima Crvena zvezde, nastavljena je postavljenjem krova, čime je ovaj objekat napravio još jedan korak na putu da postane među najboljim u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju kluba. koji ove godine proslavlja 100. rođendan, na krovnu konstrukciju, po završetku radova, biće postavljeni solarni paneli, što će doprineti značajnom smanjenju potrošnje električne energije.

Takođe, uveliko se radi i na unapređenju energetske efikasnosti prostora u sklopu glavne tribine, koja će imati fasadu i stolariju po najstrožim standardima u ovoj oblasti.

Sa istim ciljem, prethodno su već postavljeni reflektori sa najmodernijom LED tehnologijom.

Stadion će ispunjavati sve FIFA i UEFA standarde, i to sa svega 2.000 sedećih mesta.

„Umesto proširenja kapaciteta u klubu su se fokusirali na to da obezbede maksimalnu bezbednost i udobnost za posetioce, igrače i stručno lice, uključujući i dimenzije terena, udaljavanje aut linije odeljenja za evropske igre, u konkurenciji evropskih takmičenja, sudije, trenere, pres salu, kontrolnu sobu za upravljanje reflektorima… U okviru stadiona biće postavljeni reciklomati, kako bi se i na taj načn dao doprinos očuvanju prirode i podigla svest kod građana o važnosti recikliranja“, ističu iz kluba.

Mada Grafičar nije klub koji je poznat po glasnim navijačima, na Senjak su stigli i zvučni paneli, koji će biti postavljeni duž ograde sa istočne strane stadiona, da bi se smanjio nivo buke kao okolni objekat.

Čim se završi montaža ograde, očekuje se i postavljanje terena sa veštačkom travom, kako bi mlađe selekcije i veliki broj dece koja trenira fudbal dobije što bolje uslove za napredak i dalji razvoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar