U trendu

Postavljen novi parket u Centru za fizičku kulturu u Vrbasu

VRBAS – U velikoj sali vrbaskog Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ zamenjeno je 1.200 kvadratnih metara parketa, posle više od tri decenije i montiran novi drveni sportski pod na elastičnoj potkonstrukciji prema pravilima Fibe.

Centar su danas obišli Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je kako se navodi u saopštenju, prepoznao potrebe opštine Vrbas i na konkursu za sportsku infrastrukturu opredeljeno je 11,48 miliona dinara za kompletnu zamenu parketa u sali u vrbaškom Centru za fizičku kulturu.

„Radovi su završeni veoma brzo i sada su obezbeđeni dobri uslovi za naše sportiste i za njihov trenažni proces“, rekao je Basta, navodi se u saopštenju.

On je dodao da je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o daljem investiranju u sportsku infrastrukturu u Vrbasu.

„Opština Vrbas je u prethodnom periodu bila veoma agilna i ponudila je dobre projekte. Mi smo to prepoznali, i u narednom periodu ćemo nastaviti zajedničkim snagama da ulažemo u sport“, naveo je resorni sekretar.

Predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević kazao je da je velika dvorana u Centru „Drago Jovović“ najznačajniji sportski objekat na teritoriji te opštine.

„Na ovom parketu su ponikli najveći asovi srpskog, evropskog i svetskog sporta“, rekao je Rojević dodajući da je zamena parketa bila neophodna. On je zahvalio Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu na pomoći da se se ovaj projekat realizuje.

Rojević je istakao da je Vrbas grad sporta, te da svake godine opravdava taj epitet. On je naglasio da je ove godine iz opštinskog budžeta izdvojeno 45 miliona dinara za finansiranje rada 34 sportska kluba, što je najveći iznos do sada opredeljen za ovu namenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar