U trendu

Predsednik Celsija trazio od Tuhela da igra sa 12 fudbalera?

LONDON – Predsednik Čelsija Tod Boli tražio je od nekadašnjeg menadžera londonskog kluba Tomasa Tuhela da igra sa 12 fudbalera, prenosi britanski „Atletik“.

Čelsi je pre nedelju dana uručio otkaz Tuhelu posle poraza od zagrebačkog Dinama 1:0 u meču prvog kola Lige šampiona. Umesto njega imenovan je dosadašnji menadžer Brajtona Grejema Potera.

Britanski mediji navode da su novi vlasnici Čelsija na čelu sa Bolijem bili nezadovoljni radom Tuhela i da su samo tražili razlog da mu uruče otkaz.

Boli je navodno prilikom pregovora sa Markom Kukureljom, koji je iz Brajtona prešao u Čelsiju, razgovarao sa fudbalerom o njegovom menadžeru Poteru. Britanski mediji ističu da je to dokaz da je Čelsi već neko vreme skautirao Poterov rad.

„Atletik“ donosi priču da je Boli prilikom prezentacije svog novog projekta Tuhelu, između ostalog, predlagao i stil igre i formaciju po kojoj bi londonski klub trebalo da bude prepoznatljiv. Britanski mediji navode da je Boli tražio da Čelsi igra u formaciji 4-4-3, što je 11 fudbalera u polju, a 12 ukupno na terenu. „San“ ističe da se nije radilo o grešci, pošto je bilo očigledno da novi vlasnici londonskog kluba nisu bili upoznati sa fudbalom.

Boli i njegovi saradnici su tom prilikom izgubili svaki vid autoriteta pred Tuhelom. Izvori bliski klubu su demantovali ovu informaciju, ali se oglasio bivši engleski reprezentativac Rio Ferdinand.

„Priča o formaciji 4-4-3 je istinita. Vlasnici Čelsija su hteli previše da se mešaju u posao menadžera, a znalo se da Tuhel to neće da podnese. Smena Tuhela je mogla da se očekuje“, rekao je Ferdinand.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar