U trendu

Preminuo bivši predsednik MOK-a Žak Rog

LOZANA – Bivši predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Belgijanac Žak Rog, preminuo je danas u 80. godini, saopšteno je iz sedišta sportske organizacije u švajcarskoj Lozani.

„Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je preminuo bivši predsednik MOK-a Žak Rog. Bio je osmi predsednik MOK, od 2001. do 2013. godine, kada je postao počasni predsednik. Bio je oženjen suprugom Anom, a iza sebe je ostavio sina, ćerku i dvoje unučadi“, navodi se na sajtu MOK-a.

Nakon reprezentativne karijere ragbiste, Rog je postao predsednik Belgijskog i Evropskog olimpijskog komiteta, a nakon izbora za predsednika MOK-a, bio je specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za omladinu, izbeglice i sport.

U znak poštovanja prema Rogu, Olimpijska zastava će biti spuštena na pola koplja u Olimpijskoj kući, Olimpijskom muzeju i objektima koji pripadaju MOK-u.

Nakon sahrane u krugu porodice, komemoracija Rogu će se održati kasnije tokom godine, gde će prijatelji i članovi olimpijskih komiteta moći da se oproste od njega, dodaje MOK.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.