U trendu

Preminuo nekadašnji direktor omladinske škole Partizana Nedeljko Kostić

BEOGRAD – Nekadašnji direktor omladinske škole i skauting službe Partizana, Nedeljko Kostić, preminuo je danas u 75. godini, saopštio je fudbalski klub iz Humske.

„Kostić se nikada se nije profesionalno bavio fudbalom, ali to mu nije smetalo da ostvari trenersku karijeru vrednu svakog poštovanja, kao i da se okiti laskavom titulom ‘srpskog Murinja’, kada su u pitanju mlađe kategorije. Profesionalni stručnjak je postao već u 24. godini, kada je u isto vreme bio trener, skaut i glavni administrativac nekada čuvene Galenike. U to vreme, klub se takmičio u Srpskoj ligi, ali su zato sve njegove mlađe selekcije, počev od pionira, vršnjacima ‘uzimale meru'“, naveo je Partizan.

Kostić je trenirao nekadašnji Sartid i gnjilansku Crvenu zvezdu.

„On se 1998. godine vratio tamo gde se najbolje oseća – među razdragane crno-bele klince koji upijaju svaku njegovu reč. I to, ni manje ni više, nego kao zamenik Vladice Kovačevića, tadašnjeg direktora Omladinske škole Partizana. Potom je 14 godina i sam vodio brigu o budućim nadama ‘crno-belih’ i tokom tog perioda – zahvaljujući njegovom nepogrešivom osećaju da locira majstore koji su još u fudbalskim pelenama – Partizan nije oskudevao u talentima. Partizan je ostao bez još jednog prijatelja i legende“, zaključuje se u saopštenju Partizana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar