U trendu

Prosinečki: Možda sam kao klinac bio ljut na Ćiru, ali kasnije smo pili kafu

ZAGREB – Imali smo specifičan odnos. Veliki je šok, koliko god je pričao o bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovek i trener koji je svima nama obeležio karijere i od koga smo puno naučili, izjavio je nekadašnji hrvatski fudbaler Robert Prosinečki na vest o smrti čuvenog trenera Miroslava Ćire Blaževića.

Blaževićeva najpoznatija izjava je „da će pojesti trenersku diplomu ukoliko Prosinečki postane igrač“ kada je 1987. godine tada talentovani vezni fudbaler napustio Dinamo i prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je kasnije postao prvak Evrope u Bariju.

„Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada, ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kafu i pričali o svemu. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obeležio hrvatski fudbal – trećim mestom na Mundijalu u Francuskoj i titulom sa Dinamom 1982. godine“, rekao je Prosinečki za N1.

Naučili smo puno od njega i svima nam je jako teško, makar smo to očekivali, doživeo je lepe godine, izgledao fenomenalno, bio je drugačiji i svima će nam nedostajati, dodao je Prosinečki.

„Bio je pravi borac, obeležio je hrvatski fudbal i medije, ništa neće biti isto bez njega. Proživeo je lep život i imaće „gore“ šta pričati ljudima“, istakao je Prosinečki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.