U trendu

Prvi polumaraton sutra u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Prvi polumaraton u Novom Pazaru održaće se sutra uz učešće više od 500 trkača iz Srbije i regiona.

Direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović rekao je da je sve spremno za veliki spektakl, koji podržava i gradska uprava.

„Cilj je da budemo dobri organizatori, a pre svega sjajni domaćini. S obzirom da se radi o prvom polumaratonu, prezadovoljni smo interesovanjem trkača. Maksimalno vodimo računa o bezbednosti, a angažovali smo i oko 100 volontera“, izjavio je Mehmedović.

Najbolja polumaratonka Srbije, Teodora Simović, izrazila je zahvalnost zbog činjenice da joj je omogućeno da pred domaćom publikom pokuša da ostvari lični rekord.

„Mi, pazarski polumaratonci, želimo da utičemo na druge da se bave trčanjem. Na brzoj stazi biće odlične Nevena Jovanović, Nataša Ćulafić, Sandra Uzelac, Biljana Kirađijeva, takođe i Stenli Kipruto, Đuro Borbelj, Aleksandar Kirađijev“, navela je Simovićeva.

Zamenik direktora Pazarskog polumaratona Eldin Hujević najavio je učešće više od 500 trkača iz Srbije i regiona.

„Njih oko 400 je potvrdilo dolazak. Na dan trke možemo da prijavimo još oko 100 takmičara i pozivam sve koji žele da nam se pridruže. Ubeđen sam da će naši sugrađani biti oduševljeni ovom međunarodnom manifestacijom“, kazao je Hujević.

Član organizacionog odbora polumaratonske trke Elmir Habibović zamolio je Novopazarce da pokažu razumevanje zbog promena u režimu saobraćaja tokom trajanja polumaratona, koji će trajati od devet ujutru do 13 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.