U trendu

PTPA imenovala osam tenisera u prvi Izvršni odbor, među njima i Đoković

MELBURN – Asocijacija profesionalnih teniskih igrača (PTPA), čiji je jedan od osnivača Srbin Novak Đoković, imenovala je danas članove prvog Izvršnog odbora.

U saopštenju PTPA se navodi da su u Izvršni odbor pored Đokovića druga teniserka sveta Uns Džabir iz Tunis, Paula Badoza iz Španije, Amerikanka Betani Matek-Sands, Kineskinja Sajsaj Ženg, Poljak Hubert Hurkač, Amerikanac Džon Izner i Kanađanin Vašek Pospišil.

U saopštenju se dodaje da će se Izvršni odbor „fokusirati na napredak prava igrača, razvoj i unapređenje tenisa na globalnom nivou“.

„Ovo je veliki trenutak za naš sport. Svaki teniser je poštovan, voljen, inteligentan. Srećni su što su nam se pridružili“, rekao je Pospišil.

Izvršni direktor Ahmad Nasar rekao je da je jedan od ključnih izazova da se navijačima objasni šta je PTPA.

„To je grupa koja zastupa tenisere. Šta to znači? Mislim da na to moramo da odgovorimo“, rekao je Nasar i dodao da je potreban budžet između pet i 10 miliona dolara kako bi PTPA mogla da radi svoj posao.

Đoković je prošle nedelje izjavio da je PTPA jedinstvena u tenisu, nazvavši je „organizacijom koja je 100 odsto posvećena igračima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar