U trendu

Radnički pobedio Partizan na Čairu

Fudbaleri Radničkog pobedili su danas na svom terenu u Nišu Partizan sa 1:0, u utakmici 12. kola Super lige Srbije.

Jedini gol postigao je Dušan Pantelić u 78. minutu.

U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbudjenja ni dobrih prilika. Drugo poluvreme počelo je sa dva pokušaja Žana Kristofa Bajbeka, koji je debitovao za crno-bele na Čairu, ali Francuz nije ozbiljnije ugrozio gol domaćih.

U 56. minutu dobru šansu imao je Partizan, preko Ivana Obradovića koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Borivoje Ristić odbranio.

Posle toga u šansi je bio i Bibars Natho, ali je odbrana Radničkog dobro reagovala i poslala loptu pored stative, u korner.

Partizan je posle toga nastavio sa napadima, Radnički se branio, ali beogradski tim nije uspeo da ugrozi gol domaćih. U 75. minutu Takuma Asano je dobro šutirao se leve strane do Obradovića, ali je on loše zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

U 78. minutu Radnički je postigao gol iz prve prave šanse na utakmici, kada je sa 20-ak metara loptu u mrežu poslao Pantelić, posle prodora po desnoj strani Nikole Aksentijevića.

Partizan je do kraja pokušavao da izjednači, ali nije uspeo, pa je pretrpeo treći poraz u sezoni.

Partizan je u poslednje tri utakmice osvojio samo dva boda i treći je na tabeli sa 23 boda, devet manje od vodeće Crvene zvezde i tri boda manje od drugoplasirane Vojvodine.

Radnički je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede i šesti je na tabeli sa 21 bodom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.