U trendu

Radonjić: Daćemo poslednji atom snage da budemo bolji

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da prevazidje opterećenje zbog gustog rasporeda i teških utakmica i obećao da će dati i poslednji atom snage da u predstojećoj utakmici u Evroligi bude bolja od Panatinaikosa.

„Postoji opterećenje koje nije malo ni naivno, a nije vezano za sam teren. Sinoć smo igrali protiv Baskonije, i malopre smo stigli… Čeka nas težak meč protiv Panatinaikosa, pokušaćemo sve da smanjimo uticaj tih stvar na sutrašnji meč uz oprez da nešto može da utiče na kvalitet naše igre. Pokušaćemo da se spremimio što bolje, znamo da neće biti nimalo lako, ali iscedićemo i poslednji atom snage da budemo bolji“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Radonjić je na konferenciju došao pravo sa aerodroma, po dolasku ekipe iz Španije gde su crveno-beli sinoć pobedili Baskoniju sa 87:69 i ostvarili šestu uzastopnu pobedu. Zvezda će sutra od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ igrati protiv Panatinaikosa utakmicu 20. kola Evrolige.

Trener beogradskog tima rekao je da će zdravstvenu situaciju u ekipi znati tek posle sutrašnjeg treniga. Upitan o Nemanji Dangubiću, Radonjić je rekao da će se njegova situacija znati tek posle narednih pregleda, za nekoliko dana, ali da može da se desi da se na teren vrati i ranije od predvidjenog roka.

„Važno je da je zdrav i da se vrati u tim pošto smo prošli manje od polovine puta do kraja sezone i toga moramo da budemo svesni. A što se tiče uigravanja Diona Tompsona, sve ide u dobrom pravcu“, naveo je Radonjić.

Govoreći o višestrukom prvaku Evrope Panatinaikosu, on je rekao da je to iskusna i kvalitetna ekipa sa visokim ambicijama i da je to pokazala u pobedi u medjusobnom duelu u Atini.

„Sada su im došli neki igrači, a neki su se oporavili od povreda, a vodi ih dobar trener. Upoznati smo sa njihovim kvalitetom, to je čvrsta ekipa koja igra dobru odbranu i napad“, dodao je on.

Upitan da li njegova ekipa protiv Panatinaikosa može da ponovi dobru igru u odbrani koju je prikazala sinoć, Radonjić je rekao da je teško ponoviti dobre partije na visokom nivou u kratkim intervalima.

„Svaki dan nosi nešto novo, jedna prehlada igrača može da donese velike promene jer vremena za reakciju nema. Oni su dobra atletska ekipa, pokriveni su na svim pozicijama. Moramo da odigramo dobro u svim segmentima da bismo pobedili. Isto bih rekao i da smo imali sedam dana za pripremu“, naveo je on.

Zvezda ima skor od 11 pobeda i osam poraza, a upitan šta je tajna dobrih rezultata Zvezde, Radonjić je rekao da će napraviti analizu na kraju prve faze takmičenja Evrolige.

„Ima još 11 utakmica do kraja ligaškog dela Evrolige. Pre početka sezone bila su jedna očekivanja a sada je situacija drugačija. Moramo biti zadovoljni, ali ne bih se upuštao u analizu, tek kad se završi regularni deo. Dobro je što dobro igramo i što dobijamo. Ne znam ko oseća tenzije. Spremamo se za Panatinaikos kao i za prvu utakmicu u sezoni, nema razlike. Navijači treba da razmišljaju navijački, a videćemo šta je realno. Želje, snovi i sve ostalo nek se sanjaju“, rekao je on.

Karte za utakmicu su rasprodate za 15 minuta, a Radonjić je rekao da je to očekivano.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.