U trendu

Raduljica: Australijanci igraju muški

U petak na subotu u 00.00 Srbija i Australija igraće za plasman u finale.

“Igraju mušku košarku, u prvom meču naučili smo da igraju jako. Veoma su dobar tim i dopadaju mi se, ali i mi znamo da igramo košarku. Nadam se da možemo da ponovimo partiju iz grupe, samo malo duže jer smo tada nestali u poslednjih minut i po. Oni su odlična grupa igrača i nije iznenađenje što su tu gde su“, rekao je Raduljica, koji prosečno beleži 16,7 poena na OI.

Na pitanje da li bi više voleo da mu je direktni rival Bejns ili Bogut, srpski centar je odgovorio:

“Nijedan. Protiv obojice je teško igrati“.

Nikola Jokić kaže da je Australija napravila kompaktan tim.

“Dobri su individualci, ali i sjajno funkcionišu zajedno, što je velika stvar za njih. Moramo da budemo spremni, pogotovo za dodavanja Boguta na visokom postu. Lepo ih je gledati kako igraju i svi iz prve postave – Bejns, Mils, Delavedova, Ingls – jako su dobri, ne mogu da izdvojim samo jednog igrača“.

Jokić kaže da jeste bilo malo iznenađenje što je Australija dobila sve u grupi osim SAD, kao i da će meč iz grupe biti predmet analize.

“Gledaćemo snimak, skautirati i videti koje greške smo pravili – samo smo pali u poslednja dva minuta. Nama je to bila prva jaka utakmica, posle Venecuele, dok su oni već igrali sa Francuskom, možda je to razlog zašto su bili bolji“, zaključio je 21-godišnji košarkaš, a prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.