U trendu

Rajan Lohti izmislio priču o pljački!

Američki plivač Rajan Lohti izmislio je priču da je u Rio de Žaneiru bio opljačkan uz pretnju vatrenim oružjem, izjavio je danas zvaničnik brazilske policije upućen u istragu, koji je želeo da ostane anoniman.

On je za agenciju AP rekao da je Lohti zajedno sa još tri američka plivača, DŽekom Kongerom, Ganarom Bencom i DŽimijem Fajgenom, u nedelju oko šest sati izjutra po lokalnom vremenu stao na benzinskoj stanici u predgrađu Rija, Bara de Tižuka, gde se održava većina događaja tokom Olimpijskih igara.

Jedan od američkih plivača je pokušao da otvori vrata spoljnog toaleta, koji je bio zaključan.

Nekolicina njih je zatim na silu otvorila vrata i slomila ih, a onda se pojavio čuvar i pitao ih šta se desilo.

Zvaničnik navodi da je čuvar imao pištolj, ali ga nije vadio iz pojasa, niti ga je uperio u plivače.

Prema navodima zvaničnika, onda je stigao menadžer pumpe, koji je uz pomoć jednog kupca koji je znao engleski, zatražio da američki plivači plate slomljena vrata. Nakon svađe, oni su mu platili nešto novca i otišli.

Zvaničnik ističe da su Konger i Benc, koji su kasno sinoć sprečeni da se ukrcaju na avion za SAD, policiji rekli da je priča o pljački izmišljena.

Brazilska policija će danas popodne održati konferenciju za novinare povodom ovog događaja.

Brazilske vlasti sprečile su sinoć Benca i Kongera da polete avionom za SAD sa aerodroma u Rio de Žaneiru i privele ih radi ispitivanja u vezi sa sumnjivim iskazima o pljački koju su ranije prijavili, a nakon nekoliko sati su ih pustile, javljaju danas agencije.

Dvojici njihovih saigrača, Rajanu Lohtiju i Džejmsu Fajgenu, zabranjeno je da napuste zemlju, ali je Lohti već ranije otišao iz Brazil, navodi Bi-Bi-Si.

Brazilska policija je zatražila njihove iskaze o prijavi pljačke koju su podneli u Riju u nedelju, kada su četvorica plivača, kako tvrde, opljačkana uz pretnju oružjem u taksiju u tom gradu.

Međutim, policija tvrdi da se podaci koje su oni dali o tome kada su tačno stigli u Olimpijsko selo ne poklapaju sa snimcima sa bezbednosnih kamera.

Američki Olimpijski tim je u međuvremenu saopštio da su lokalne vlasti oslobodile Benca i Kongera, s tim da nastave sa njima razgovore danas.

„Džejms Fajgen takođe komunicira sa lokalnim vlastima i namerava da danas nastavi sa davanjem iskaza o incidentu“, navodi se u saopštenju.

Lohtijev advokat rekao je Bi-Bi-Siju da se on vratio u SAD pre dva dana, pre bilo kakvog sudskog naloga, i da od njega nije traženo da ostane u Brazilu radi dalje istrage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.