U trendu

Rakočević ugostio zlatne basketaše: Nadamo se medalji sa OI

BEOGRAD – Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 posetila je „Kuću košarke“ posle odbrane titule prvaka Evrope u Debrecinu.

Potpredsednik KS S za mušku košarku Igor Rakočević ugostio je reprezentativce Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Danila Mijatovića, trenera Danila Lukića i selektora muških selekcija Gorana Vojkića i čestitao im na novom uspehu.

Rakočevic je istakao da su ovi momci ponovo učinili srpsku košarku ponosnom i pokazali da je basket u Srbiji izuzetno popularan.

„Ponovo sam bio na licu mesta i opet sam bio oduševljen načinom na koji ste se borili, igrali i ponašali, predstavljali ste našu zemlju u najboljem svetlu… Mi ćemo se kao Savez i dalje truditi da vam obezbedimo najbolje uslove i nadam se da ćemo se ubuduće zajedno radovati vašim uspesima, a pre svega se nadamo medalji sa Olimpijskih igara“, rekao je Rakočević za sajt KS S.

Reprezentativci su se zahvalili na čestitkama i još jednom istakli da je, za razliku od mnogih drugih kolega koje nastupaju za ostale evropske i svetske reprezentacije, njihov pristup u igri i obavezama prema reprezentaciji još i veći nego kada nastupaju za svoje ekipe na FIBA klupskim takmičenjima (FIBA World Tour).

Najbolji igrac minulog Evropskog prvenstva u Dejan Majstorović zahvalio se u ime celog tima na dobrodošlici.

„Kompletan utisak sa prvenstva je izvanredan. Najdraže mi je što nas je na Evropskom prvenstvu bodrilo dosta naših ljudi, što nam je bio dodatni motiv da odbranimo ovu evropsku titulu“, rekao je Majstorović.

Basketaši su u finalu pobedili Francusku 21:18.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar