U trendu

Rastavac pred Zvezdu: Nemamo šta da izgubimo

NOVI SAD – Verujem da je ispred nas utakmica u kojoj Vojvodina nema šta da izgubi, a može mnogo toga da dobije, izjavio je trener Novosađana Milan Rastavac uoči zaostalog meča Superlige protiv Crvene zvezde.

Fudbaleri Vojvodine dočekaće aktuelnog šampiona sutra od 18.55 na stadionu „Karađorđe“.

„Ovu utakmicu vidim kao ispit snage našeg kolektiva, naše uprave, tima i navijača. Ne bih mnogo pričao o ekipi Crvene zvezde, koja je pokazala kvalitet, njihovi glavni igrači poznati su svima nama. Ekipa Vojvodine ima svoje uspone i padove, ali verujemo u to i da u napadačkom delu tima imamo igrače koje možemo više da koristimo, baš kao i u fazi odbrane. Naš cilj je da dođemo na taj nivo da možemo da odgovorimo svakom rivalu, sa pobedničkim stavom i željom da osvojimo bodove. Ti bodovi nose istu težinu i protiv Zvezde i protiv nekog drugog rivala“, rekao je Rastavac na konferenciji za medije.

On veruje da će bolji rezultati ove sezone uticati da njegov tim ne razmišlja o negativnoj tradiciji protiv Crvene zvezde i seriji od devet uzastopnih poraza u Novom Sadu.

„Verujem da smo sa dobrim rezultatima od početka sezone, na neki način preboleli te poglede u prošlost i da možemo da se okrenemo sami sebi. Ujedno je ovo i za nas dobar test da vidimo da li smo prevazišli neke stvari. Verujem da jesmo, ali to bi trebalo da pokažemo i na terenu. Postoji težina koju nose utakmice sa tim rivalima sa kojima imamo negativan saldo, ali verujem da to možemo da prevaziđemo“, naglasio je Rastavac.

Trener Vojvodine dodao je da očekuje „rotacije“ u timu Zvezde, a najavio je promene i u svojoj ekipi.

„Očekujem da će Zvezda rotirati tim, ali ne znam u kom smeru, zato i ne želim da se opterećujemo time. Kada se mi postavimo na pravi način, onda nam je svejedno protiv koga ćemo igrati. Slabost Zvezde može da bude brza transformacija koje oni u nekim trenucima teže brane. Jednostavno, Zvezdu morate nečim iznenaditi ako želite da je pobedite. Do toga možemo doći kroz čvrstu i agresivnu odbranu“, zaključio je Rastavac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.