U trendu

Rat NFL zvezda i Trampa: Crnci kleče dok belci stoje (foto, video)

Skandal koji je izbio na relaciji tamnoputi košarkaši NBA lige – predsednik Donald Tramp, prenešen je ovog vikenda i na terene NFL lige.

Neke od najvećih zvezda najpopularnijeg sporta u Americi odlučile su da kleče tokom intoniranja himne SAD dok su belci uredno stajali.

Na taj potez su se tamnoputi igrači odlučili jer je Tramp nedavno rekao da bi svi igrači koji kleče dok se intonira himna SAD morali da budu – otpušteni.

Zanimljivo je da su navijači bili podeljeni povodom ovoga – tako su fanovi šampiona, ekipe Nju Ingland Petriotsa zviždali SVOJIM igračima koji su klečali tokom himne, dok su navijači Nju Orleansa recimo aplaudirali.

To u neku ruku i ne čudi – Nju Ingland je iz Bostona, države sa velikom većinom belog stanovništva, dok je Nju Orleans sa tamnoputom populacijom u većini.

Ovaj potez NFL zvezda nastavak je onog što se dogodilo pre 2 dana – nakon što je Tramp povukao poziv zvezdi Golden Stejta, Stivenu Kariju, da poseti Belu kuću, Lebron Džejms je predsedniku SAD poručio da je „propalica“ te da je odlazak u Belu kuću za sve sportiste SAD bila najveća čast sve dok se „on“ nije pojavio u njoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.