U trendu

Rebrača: Pogrešio sam, izvinjavam se svim navijačima Vojvodine

NOVI SAD – Predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Vojvodina Željko Rebrača uputio je javno izvinjenje svim navijačima „lala“ i potpisao novi kodeks ponašanja, koji je donet na jučerašnjem sastanku sa čelnicima FK Vojvodina.

Rebrača je pojasnio nedavni gest sa košarkaške utakmice Evrolige između Partizana i Reala.

„Hteo bih najpre da pojasnim jednu situaciju koja se desila prošle nedelje i želeo bih da kažem da sam bio pozvan od strane KK Partizan da prisustvujem utakmici legendi veterana bivših igrača Partizana i Real Madrida. Kao Željko Rebrača, ja sam deo istorije Partizana. Pozvan sam, ali nisam igrao zbog problema sa leđima i ostao sam posle na utakmici između Partizana i Reala. Gest koji sam napravio na toj utakmici nije prihvatljiv meni kao predsedniku KK Vojvodina i ovim putem želim da se izvinim svim navijačima i svim ljudima i svim vojvodinašima, jer smatram isto sad da je Vojvodina deo mene i u mom srcu. Želim da se izvinim košarkaškom klubu Vojvodina i želimo da idemo napred u nove pobede. Zahvalio bih se i FK Vojvodina i njihovim predstavnicima, sa kojima smo juče imali jedan konstruktivan sastanak. Oni su pomogli mnogo u svemu ovome da se ova situacija reši. Pričali smo o Sportskom društvu Vojvodina kom će KK Vojvodina rado pristupiti, da ovo bude jedna velika porodica i da svi zajedno budemo deo istog. Isto tako, želimo da se po pristupanju potpiše kodeks ponašanja predstavnika, igrača i mi kao KK Vojvodina ćemo biti prvi koji će to da potpišu. Ovim putem mogu da pročitam deo kodeksa koji ćemo da potpišemo:

„Dok su angažovani u KK Vojvodina, svi igrači, treneri, članovi stručnog štaba, članovi organa kluba i radne zajednice, ne smeju da se javno deklarišu kao navijači drugih klubova. Ne smeju da se pojavljuju sa obeležjima drugih klubova prilikom javnih nastupa, ali i privatno. Ne smeju da se oglašavaju ni na društvenim mrežama za podršku drugih klubova. U svojim javnim nastupima moraju afirmativno i sa dužnim poštovanjem da govore o Vojvodini. U slučaju kršenja navedenih normi ponašanja, predlažemo sankcije, od novčanih kazni pa sve do raskida ugovora na štetu pojedinca“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.