U trendu

Remi Italije i Švajcarske, Žoržinjo u završnici promašio penal

Fudbaleri Italije i Švajcarske odigrali su večeras u Rimu nerešeno 1:1, u pretposlednjem meču Grupe C kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Gosti su poveli golom Silvana Vidmera u 11. minutu, a izjednačenje selekciji Italije doneo je Djovani Di Lorenco golom u 36. minutu.

Italija je u 90. minutu imala šansu da dodje do sva tri boda, ali je Žoržinjov udarac sa „bele tačke“ otišao preko gola.

U okviru ove grupe Severna Irska je u Belfastu pobedila Litvaniju sa 1:0.

Na tabeli Grupe C Italija i Švajcarska imaju po 15 bodova, ali je Italija prva zbog bolje gol razlike. U poslednjem kolu Italija gostuje Severnoj Irskoj, a Švajcarska dočekuje Bugarsku.

Prvoplasirane selekcije plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo u Katar, dok drugoplasirane reprezentacije i najbolje dve ekipe iz Lige nacija idu u dodatni baraž.

Danska, koja je ranije obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, pobedila je večeras na svom terenu Farska ostrva sa 3:1, i tako nakon devet odigranih utakmica ima isto toliko pobeda.

Andreas Skov Olsen je doveo Dansku u prednost golom u 18. minutu, a rezultat je povećao Jakob Brun Larsen u 63. minutu.

Gosti su u 89. minutu smanjili rezultat preko Klaminta Olsena, a to je ujedno prvi gol koji je Danska primila u ovim kvalifikacijama.

Konačan rezultat postavio je Joakim Mele u trećem minutu nadoknade vremena.

U istoj grupi Škotska je ranije danas pobedila Moldaviju sa 2:0, i tako je osigurala baraž, a Austrija je na svom terenu pobedila Izrael sa 4:2.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.