Remi PSV-a i Borusije Dortmund u Ligi šampiona

Fudbaleri PSV-a odigrali su večeras na svom terenu u Ajndhovenu nerešeno 1:1 protiv Borusije iz Dortmunda, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Borusija iz Dortmunda je povela golom Donjela Malena u 24. minutu, a izjednačio je Luk de Jong u 56. minutu iz jedanaesterca.

Prvu priliku na utakmici imala je Borusija iz Dortmunda u 15. minutu kada je šut Malena sa ivice šesnaesterca odbranio golman Valter Benites.

Minut kasnije na drugoj strani u šansi je bio Malik Tilman, ali je šutirao pored gola.

Napade Dortmunda organizovao je Marko Rojs, ali su u završnici neprecizni bili Džejdon Sančo i Niklas Fulkrug.

Dortmund je poveo u 24. minutu. Igrači holandske ekipe izgubili su loptu, Marsel Sabicer je dodao loptu do Malena, koji je bez problema zatresao mrežu svog bivšeg kluba.

PSV je mogao da izjednači četiri minuta kasnije, ali je Tilman loše zahvatio loptu glavom posle centaršuta. Dobru akciju domaći su napravili u 37. minutu kada je Ismael Sajbari dodao do Johana Bakajoka, ali je on loptu poslao pored stative.

Golman PSV-a Aleksander Mejer je u 40. minutu odbranio šut Sajbarija.

U 54. minutu sudija Srđan Jovanović dosudio je jedanaesterac za PSV, posle starta Matsa Humelsa na Tilmanu. Igrač nemačke je ekipe je protestovao, ali je VAR potvrdio odluku. Precizan je bio De Jong i izjednačio.

Dortmund je posle toga imao dve šanse, prvu nije iskoristio Malen u 64. minutu, a zatim je Marijus Volf pokušao petom u 72. minutu, a golman domaćih izbacio loptu u korner.

Do kraja utakmice nije bilo prilika, pa će ekipe na revanš u Nemačku 13. marta otići nerešenim rezultatom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.