U trendu

Remi Zvezde i reprezentacije Užica

U prvoj utakmici na pripremama na Zlatiboru, fudbaleri Crvene zvezde su igrali nerešeno sa reprezentacijom Užica – 1:1.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio je da šansu od prvog minuta pruži nekolicini mladih fudbalera, ali je kapitensku traku poneo Nenad Milijaš. Kiša koja je počela da pada neposredno pred početak utakmice kao da je malo pokvarila celokupan fudbalski ambijent, pa u prvom poluvremenu nije viđeno mnogo prilika za gol. Fudbaleri koji su igrali za reprezentaciju Užica uspeli su da odbrane svoju mrežu, dok u napadu nisu bili preterano opasni.

Najčešće je pretio Milijaš, i to nakon prekršaja u zoni šuta. Priliku je Milijaš imao i iz igre, tačnije nakon centaršuta Dušana Anđelkovića, ali je glavom šutirao nedovoljno kvalitetno. Jedan od boljih pokušaja bio je Račićev iz 25. minuta sa 25 metra, a golman Užica uz dosta muke uspeo je da interveniše.

U drugom poluvremenu Vladan Milojević je izvršio nekoliko izmena. U samom špicu je umesto Vanje Vučićevića zaigrao Srđan Vujaklija, kapitena Milijaša zamenio je Andrija Luković, a promenjeni su i igrači na krilnim pozicijama, pa su po bokovima delovali Nemanja Milić i Džon Ruiz. Milić je bio jedan opasnijih igrača, i u dva navrata je glavom šutirao, ali nije imao sreće da zatrese mrežu.

Poslednjih desetak minuta doneli su dosta uzbuđenja. Crvena zvezda je povela u 80′ minutu golom Milana Pavkova, koji je glavom dobro reagovao. Zvezda je uspela da napokon slomi otpor Užica, ali hladan tuš dogodio se četiri minuta kasnije, kada je domaćin uspeo da izjednači. Ispostavilo se da je 1:1 bio i konačan rezultat utakmice.

Zvezda je igrala u sastavu: Kahriman, Stojković, Frimpong, Letalek, Anđelković (Milošević od 68), Donald, Račić (Pavkov od 65), Milijaš (Luković od 45), Srnić (Ruiz od 45), Adžić (Milić od 45), Vučićević (Vujaklija od 45).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.