U trendu

Rešena jedna od najvećih misterija SP: Ronaldo otkrio šta se desilo noć uoči finala ’98.

Godinama se nagađalo o incidentu u brazilskoj ekipi noć uoči velikog finala Svetskog prvenstva 1998. godine. Razvile su se razne teorije zavere, poput one da je Ronaldo imao alergijsku reakciju na lek, seks skandala…

Jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji napadač ikada, Ronaldo Luiz Nazario de Lima progovorio je o misterioznim događanjima koji su se pre skoro dve decenije dogodili u Francuskoj.

Poznato je da se u hotelu u kom je odsela brazilska reprezentacija noć pre finala između Francuske i Brazila začula vika. Nastalo je komešanje, a svedoci tvrde kako je bilo i plača. U pitanju je bio upravo Ronaldo, koji je punih 20 godina nakon toga otkrio šta se tačno događalo i šta je to toliko uticalo na Brazil koji je u finalu bio praktično neprepoznatljiv i izgubio od domaćina 3:0.

– Za vreme ručka je sve bilo u redu. Otišao sam u sobu da se malo odmorim, a onda sam osetio nešto što nisam nikad u životu. Probudio sam se i bilo mi je užasno loše. Svi su mi rekli da sam buncao pa onda i vikao. Kada sam otvorio oči, video sam nekoliko saigrača oko mene i doktora Toleda. Međutim, niko mi nije odmah reako šta se događa – prisetio se Ronaldo za FourFourTwo i nastavio:

– Tražio sam od svih da odu kako bih još malo odspavao. Nisam se osećao dobro. Malo kasnije mi je bilo bolje i spustio sam se u hotelsko predvorje, a tamo mi je Leonardo rekao kako su lekari odlučili da ne igram finale – opisao je Ronaldo događaj za koji su neki kasnije pričali i da je slavni fudbaler kratko vreme bio klinički mrtav.

– Svi testovi pokazivali su da mi nije ništa i da se ništa nije dogodilo. Međutim, Zagalo nije ni pomišljao da me stavi u ekipu. Pre početka utakmice rekao sam mu kako moram da igram jer se osećam dobro. Nije imao izbora i poslušao me je. Igrao sam, a sve ono što mi se događalo verovatno je uticalo na moje saigrače i zato smo odigrali onako kako smo odigrali – otkrio je slavni Brazilac i zaključio:

– Nisam želeo da izdam Brazil. Morao sam da pokušam, imao sam obvezu prema svojoj zemlji.-

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar