U trendu

Novak ekspres: Maksimalno protiv Vinjolasa za plasman u osminu finala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas u trećem kolu savladao Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa 6:2, 6:3, 6:3.

Šestostruki šampion imao je malo problema na početku meča, iskoristio je tek sedmu brejk loptu, a „mučila“ ga je i oprema, pa je u prvom setu menjao i patike i majicu.

Posle toga uzeo je i jedan medicinski tajm-aut, ali je ipak uspešno priveo meč kraju i posle 143 minuta zabeležio i petu pobedu protiv Španca.

Njegov rival u osmini finala biće Korejac Hjeon Čung iz Južne Koreje, koji je priredio veliko iznenađenje pobedom protiv svetskog broja 4 Nemca Miše Zvereva 5:7, 7:6 (7:3), 2:6, 6:3, 6:0.

Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 43,2 miliona dolara.

(Tanjug)

Novak Đoković igra protiv Albert Ramos-Vinjola u trećem kolu Australijan Opena.

Srbin i Španac otvaraju večernji program na Margaret Kort Areni petim međusobnim duelom, naš igrač slavio je u sva prethodna četiri okršaja pritom, a da pritom nije izgubio niti set.

Pošto je lako savladao Donalda Janga u prvom meču posle šestomesečne pauze, Novak se namučio u drugoj rundi protiv Gaela Monfisa u neljudskim uslovima na oko 40 stepeni Celzijusa.

S druge strane, Ramos-Vinjolas otvorio je turnir sigurnim izdanjem i pobedom u tri seta protiv Džereda Donaldsona, da bi potom, takođe maksimalnim rezultatom, porazio još jednog Amerikanca Tima Smičeka.

Bolji iz ovog duela boriće se za mesto među osam najboljih sa mlađanim Hjeong Čungom, koji je napravio uspeh karijere eliminisavši četvrtog igrača sveta Mišu Zvereva iz Nemačke, prenose sportski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar