U trendu

Ribakina lako protiv Ostapenko za polufinale Australijan opena

Šampionka Vimbldona, kazahstanka teniserka Elena Ribakina plasirala se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila Letonku Jelenu Ostapenko sa 6:2, 6:4.

Ribakina je ostvarila prvu pobedu u tri meča protiv Ostapenko i prošla u svoje prvo polufinale Australijan opena posle sat i 19 minuta igre, čime nastavlja pohod ka svojoj drugog grend slem tituli.

Trenutno 25. teniserka sveta povela je sa 3:1 u prvom setu, pre nego što je meč prekinut zbog kiše na 20-tak minuta. Po povratku na teren, Ostapenko je spasila prvu brejk loptu, ali je Ribakina iskoristila narednu priliku za povećanje prednosti na 4:1, nakon čega je dobila prvi set sa 6:2.

Ostapenko je prva stigla do prednosti u drugom setu, imala je 2:0, ali je Ribakina vezala tri gema i preokrenula na 3:2. Ribakina je svoje najbolje servise sačuvala za kraj, za finalni gem kada je odservirala tri asa, uključujući i na treću meč loptu.

Ribakina će se za plasman u finale Australijan opena boriti sa pobednicom četvrtfinala u kojem se sastaju Džesika Pegula i Viktorija Azarenka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.