U trendu

Rikardo: Realno je da naredne sezone budem rezervni vozač

SINGAPUR – Vozač Meklarena Australijanac Danijel Rikardo priznao da je mesto rezervnog vozača u narednoj sezoni šampionata Formule 1 za njega postala realna mogućnost, prenosi „Skaj sport“.

Meklaren je u avgustu najavio da će na kraju sezone raskinuti saradnju sa Rikardom, koji ima ugovor sa britanskim timom do kraja 2023. godine.

„I dalje želim da budem deo Formule 1. Plan A je da budem na stazi. Ništa se nije promenilo, ali ne želim samo da uskočim na prvo slobodno mesto. Znam da će se krajem sledeće godine mnogo toga promeniti, ugovori i drugo, pa ne želim da kažem da ostajem strpljiv već otvoren“, rekao je Rikardo.

Australijanac je priznao da je realno da naredne sezone bude rezervni vozač u nekom timu.

„To je sigurno nešto što je realno. To su dve realne opcije. Volim druge discipline motosporta, ali u njima ne vidim sebe. Mislim da ako uskočim u tako nešto, da ću zatvoriti vrata F1. Kao da sam se ođavio, ali nisam, tako da sam samo koncentrisan na F1. Moji saradnici razgovaraju sa skoro svima, pokušavamo da sklopimo sliku i vidimo šta ima najviše smisla. Pokušavam da gledam dalje od sledeće godine. Naravno da želim da se trkam, ali takođe ne želim da gledam samo narednih 12 meseci, a da ne gledam narednih 24“, dodao je Rikardo.

Rikardo je trenutno 14. u generalnom plasmanu vozača sa 19 bodova. On je u karijeri ostvario osam pobeda. Pre Meklarena vozio je za Reno, Red Bul i Toro Roso.

Naredna trka u šampionatu biće vožena u nedelju od 14 sati za Veliku nagradu Singapura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.