U trendu

Roma otkupila El Šaravija, potpisan četvorogodišnji ugovor

Italijanski fudbalski prvoligaš Roma odlučila je danas da aktivira mogućnost da otkupi napadača Stefana El Šaravija od Milana, saopšteno je danas.

„Danas je zaista veliki dan za mene jer sam postao igrač Rome u svakom pogledu. Želim da se zahvalim predsedniku (Džejmsu) Paloti, sportskom direktoru (Valteru) Sabatiniju, treneru (Lučanu) Spaletiju, mojim saigračima i svima u Romi što su od prvog dana verovali u mene“, rekao je 23-godišnji El Šaravi za sajt kluba.

„Posebno se zahvaljujem navijačima žutocrvenih koji su me toplo dočekali i prihvatili. Zajedno ćemo postići velike stvari. Daje Roma!“, dodao je on.

Napadač je u januaru došao na pozajmicu, a klauzula o otkupu iznosila je 13 miliona evra. Krajnji rok za to je bio večeras u ponoć.

Roma je pokušavala da dobije popust ili da u sklopu dogovora dobije još nekog igrača, ali je danas potvrdila da je platila 13 miliona. Ugovor je potpisan na četiri godine.

„Mali faraon“ je imao veliki uticaj na igru Rome, pošto je u 16 odigranih mečeva u Seriji A postigao osam golova. On je trenutno u sastavu reprezentacije Italije koja se takmiči na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.