U trendu

Rukometašice Srbije spremne za Hrvatsku: Verujemo u pobedu

KOLDING – Rukometašice Srbije Jovana Risović, Željka Nikolić i Jelena Lavko kažu da tim spremno dočekuje sutrašnji odlučujući meč protiv Hrvatske za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva u Danskoj.

Golman Jovana Risović optimista je pred poslednju utakmicu u grupi C , koja je na programu od 18.15.

„Bilo nam je veoma o iscrpljujuće u ova dva meča zaredom. Imamo dan pauze, dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za najbitniju utakmicu koja sledi. Imamo vremena da aktiviramo mišiće i spremimo taktiu za narednu utakmicu. Danas ćemo odraditi malo u teretani“, rekla je Risović za sajt RS S.

Ona se potom osvrnula i na sinoćnji poraz od Mađarske.

„Htele smo, spremale smo se da odigramo dobro sa Mađaricama, ali dođu takve utakmice da glava hoće, a telo ne. Nismo imale dovoljno snage i nismo bile fokusirane na to što radimo. Nedostajao je šut spolja, samim tim što smo bile izmorene. Nedostajalo je i koncentracije u odbrani. Ona se igra željom i voljom, ali pokretljivost je bila smanjena. Što pre treba zaboraviti ovu utakmicu i skloniti je sa strane, izvući neke dobre stvari i primeniti ih sutra“, izjavila je Risović.
Kako kaže, ekipa se trudi da zadrži optimizam i pozitivnost u celokupnoj situaciji, a govorila je i narednom rivalu.

„Iznenađena sam u jednu ruku njihovim pobedama, u drugu i ne. Kada se vidi želja i borbenost, rezultat mora da dođe samim tim. Nisu bili favoriti pre početka. Čestitam im na igrama, ali nadam se da ćemo ih nadigrati. Poznajem dosta igračica jer sam igrala u Podravci. Uporne su, igraju dug napad, ali verujem da možemo da pobedimo“, rekla je Risović.

Desno krilo Željka Nikolić kaže da je reprezentacija iza sebe ostavila jedan veoma težak period od dva dana potpune izolacije, potom jako teške dve utakmice u 18 sati.

„To je bilo jako stresno za ceo tim, ali sada imamo vremena da razbistrimo glavu, da se družimo i pripremimo taktiku za najvažniju utakmicu na prvenstvu. Po meni su Hrvatice najveće iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva. Niko nije očekivao da će Hrvatska biti lider naše grupe, ali devojke su pokazale sjajnu igru i s pravom se nalaze na čelu“, kaže Nikolić.

„Moramo da odigramo kvalitetno, kvalitet je na našoj strani, ali to mora i da se pokaže na terenu. Naša prednost je iskustvo igranja ovakvog tipa takmičenja. Hrvatska nije učestvovala na svim takmičenjima unazad nekoliko godina. Ključ je u našoj odbrani, moramo da odigramo disciplinovano, da postignemo lake golove uz pomoć kontre i polukontre i sigurna sam da uz naše golmane možemo doći do pobede. Hrvatice su u zaletu, porasla su im očekivanja i ići će na pobedu“, navela je Nikolić.

Desni bek srpskog tima Jelena Lavko ističe da ne zna kako su uspele da se vratile iz velikog minusa protiv Holandije i odakle su izvukle snagu.

„Moglo je da se desi i protiv Mađarica da odigramo na tom nivou, ali smo znale da će biti jako teško. I Mađarska i Hrvatska su bile u prednosti jer su imale dan više. To zvuči kao izgovor, ali zna se šta znači dan odmora i vreme da se bolje pripremiš. Tako je, kako je, to je Balkan. Sličan, skoro isti mentalitet, sličan sistem igre, znamo koje karakteristike ima svaka igračica. Devojke su napredovale, usavršile su se. Ne sećam se kada smo poslednji put igrali sa Hrvaticama. Moramo da odigramo „šah“ sa njima. Igrale su duboku odbranu u prve dve utakmice. Ostaje nam da se nadigravamo“, rekla je Lavko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar