U trendu

Rusija otvorila kancelariju u Londonu za pitanja navijača oko SP

Rusija je otvorila informativni centar u svojoj kancelariji za turiste u Londonu, kako bi pomogla Britancima vezano za pitanja bezbednosti na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kancelarija „Poseti Rusiju“, koja je sada u fazi testiranja, biće zvanično otvorena 1. septembra.

Tokom Evropskog prvenstva prošlog leta u Francuskoj dogodili su se brojni incidenti medju navijačima, a ruske navijače su okrivili za povredjivanje više od 100 Engleza.

„Želimo da Britanci vide da su sva vrata otvorena. Mogu da pozovu i postave pitanje kad god žele. Zbog toga smo ovde, da razrešimo njihove sumnje oko bezbednosti i da im olakšamo planiranje putovanja“, rekao je Aleksej Čerepanov iz kancelarije „Poseti Rusiju“.

Kancelarija će navijačima davati informacije i o putovanju i smeštaju, dodao je on.

Rusija je u sklopu sprečavanja incidenata tokom Kupa konfederacija u junu, zabranila pojedinim navijačima da prisustvuju utakmicama. Navijačima će na Svetskom prvenstvu biti potrebna „navijačka lična karta“, koju izdaje ruska vlada kao meru da se izdvoje potencijalni izgrednici. Bez tih kartica neće biti moguć ulaz na stadion, a one se mogu koristiti i kao viza za ulazak u zemlju.

Kup konfederacija je protekao bez većih incidenata, a predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino rekao je da je turnir bio veoma uspešan.

Svetsko prvenstvo održaće se naredne godine, od 14. juna do 15. jula u 11 gradova širom Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar