U trendu

Rvački klub Radnički uspešno organizovao Srbija open i Trofej Beograda

BEOGRAD – Rvački klub Radnički iz Beograda bio je domaćin dva turnira u kategoriji juniora i kadeta koji su imali međunarodni karakter.

Reč je o Srbija openu, turniru za rvače do 20 godina i Trofeju Beograda za takmičare do 17 godina, koji su okupili čak 300 talentovanih rvača iz zemlje i inostranstva. Najuspešniji klub u juniorskoj konkurenciji bio je Soko iz Sombora, dok je kod kadeta prvo mesto pripalo Partizanu. Kod dama, u obe kategorije trijumfovala je Crvena zvezda.

„Ovi turniri su ujedno bili i takmičenja za Kup Srbije u ovim uzrastnim kategorijama. Takođe, to su bila i pripremna takmičenja za državna prvenstva koja su izborna za predstojeće šampionate sveta i Evrope za te uzraste“, rekao je sportski direktor Radničkog Mladen Kecman.

Radnički se još jednom pokazao kao izvanredan organizator.

„Veoma smo zadovoljni što su oba ova turnira imala masovnost, jer nam je želja da iz kvantiteta kroz dobar i stručan rad dobijamo kvalitet. Osim domaćih rvača, ove godine imali smo takmičare iz Rumunije, Grčke, Bugarske, Slovenije, Moldavije i Bosne i Hercegovine, što je dragoceno, jer su mladi rvači iz naših klubova imali priliku da stiču preko potrebno međunarodno iskustvo“, dodao je on.

Kecman je naglasio da su Srbija open i Trofej Beograda bile prve manifestacije koje je Radnički organizovao u sklopu obeležvanja velikog jubileja – 100 godina postojanja.

„Planirano je da u junu objavimo i promovišemo monografiju pod nazivom Prvih 100 godina Rvačkog kluba Radnički, a svečana akademija biće organizovana na jesen“, rekao je Kecman.

„Želim posebno da se zahvalim Gradu Beogradu na velikoj pomoći koju smo imali u organizaciji ova dva turnira. Veoma smo ponosni na činjenicu da smo od svih gostiju i takmičara dobili pohvale za organizaciju. To je za nas velika satisfakcija i dodatni podstrek da i u budućnosti budemo tako uspešni domaćini velikih turnira“, zaključio je Kecman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar