U trendu

Sa godinama sve više uživam u fudbalu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su jesenju titulu, a jedan od najzaslužnijih igrača za prvo mesto na tabeli bio je Predrag Sikimić (34). Iako je doveden da bude rezerva i da ulazi kada ekipa juri rezultat, Sikimić je svojim golovima jedno vreme održavao ekipu na vrhu.

Postigao je sedam pogodaka u prvenstvu od kojih su neki direktno odlučili pobednika. Nedavno ga je pohvalio i trener Miodrag Božović koji je rekao da je Sikimić veliki profesionalac koji je sve vreme odlično trenirao i da mu se sada sve vraća.

Da li ste zadovoljni rezultatima u prvom delu sezone?

Mogu da budem zadovoljan prvim mestom u šampionatu i prednošću u odnosu na Partizan. To nam je bio prioritet, tačnije da osvojimo duplu krunu. Ipak, najveće bitke za titulu će se voditi na proleće. Za nas je najbitnije da zadržimo prednost i da nastavimo sa pobedama. Mala je razlika i može lako da se dogodi da mi izgubimo, a da rivali ostvare pobede i da nam se primaknu. Svakako će biti mnogo neizvesnije i zanimljivije nego prošle sezone.

Šta je razlog što niste dominirali kao prošle sezone? Da li su drugi klubovi bili jači ili Zvezda nije uspela da nadoknadi odlazak nekih vodećih igrača?

Grujić i Katai su dosta značili ekipi, ali bez svakog se može i mora. Glavni razlog za manju bodovnu prednost je taj što naš najveći protivnik neće dozvoliti da dve godine uzastopno Zvezda ima prednost od skoro 30 bodova. To se desilo jednom, kao i niz od 24 pobede, i mislim da se nikada više neće ponoviti. Teško da će neko uspeti da obori taj naš rekord. Najbitnije je da smo uprkos svemu prvi na tabeli. Sistem takmičenja je takav da najmanje odgovara prvoplasiranoj ekipi. Ali ako si 30 kola na prvoj poziciji bićeš i onih sedam u plej-ofu.

Da li je moglo više da se učini u Evropi, pre svega protiv Ludogoreca protiv koga ste imali dobar rezultat iz prvog meča i vođstvo u revanšu?

Ako je neko želeo da uđe u grupnu fazu Lige Evrope ili Lige šampiona to smo mi igrači. Ne bih želeo nikoga da krivim, ali crveni karton protiv Ludogoreca je dosta doprineo eliminaciji.

Ne znamo šta bi se desilo, ali sigurno bi bilo neizvesnije u drugom poluvremenu. Ludogorec je ekipa koja je nekoliko godina na okupu i koja menja jednog ili dva igrača po sezoni. Reč je o kvalitetnoj i uigranoj ekipi koja je znala da iskoristi naše greške.

Kada ste dolazili u Zvezdu niste bili projektovani za prvog napadača, ali ste se ove sezone izborili za to mesto.

Kada samo razgovarao sa trenerom Božovićem i ljudima iz kluba rekli su mi da je plan da pomognem ekipi pre svega kada se juri rezultat. Sve ekipe igraju drugačije kada dođu na „Marakanu”, uglavnom se brane. Ja sam trebao da ulazim u finišu utakmice kada treba da se „razbije” njihova odbrana. Iako sam doveden da budem rezerva uspeo sam da se izborim za prvu postavu. Četiri, pet utakmica u nizu moji golovi su bili presudni. Drago mi je zbog toga jer sam shvatio da se rad na treninzima isplati i da je sve došlo na svoje. Treba verovati i raditi.

Koji od sedam golova u šampionatu Vam je bio najdraži?

Od kada sam došao u Zvezdu najdraži trenutak mi je bio gol koji sam postigao protiv Partizana prošle sezone. To ne može da se izbriše. Ove sezone sam dao odlučujuće golove protiv Javora, Čukaričkog, Borca…, ali izdvojio bih dva pogotka protiv Rada. Rad dosta volim, to je moj bivši klub i golovi protiv njega su mi najdraži. Posebno jer je meč odigran na „Marakani”.

Koji je razlog da u poznijim igračkim godinama igrate jednu od najboljih sezona u karijeri?

Rad i vera u sebe. Kako se približava kraj karijere sve više cenim fudbal i treninge. Imam 34 godine, bavim se najboljim poslom na svetu i uživam na terenu. Rezultat svega toga su dobra igra i golovi.

Da li imate ambicije da se u nastavku šampionata borite za titulu najboljeg strelca šampionata?

Nije lako igrati napadača pošto naiđe period kada postignete nekoliko pogodaka, a onda ih nema na nekoliko mečeva. Svi momci koji su u vrhu liste strelaca, a ima ih dosta, se potajno nadaju da mogu da budu prvi. Uspeh je biti prvi strelac i druge lige, a kamoli najjače. Potajno se nadam, a videćemo šta će biti.

Nakon starta nad Živkovićem suspendovani ste na tri meseca, a zatim je kazna preimenovana na dva meča. Da li vam je taj period bio najteži tokom ove sezone?

Sve se izdešavalo u roku od pet-šest dana tako da je to bio veliki šok za mene. Ali najbitnije je da Živković dobro i da je branio na nekoliko poslednjih utakmica. Znao sam da je nerealno da me kazne na tri meseca, možda su time hteli da prikriju sve što se izdešavalo u Novom Pazaru. U životu nisam dobio crveni karton niti sam nekoga namerno udario.

(Katarina Ivanović, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.