U trendu

Sablasno: kapiten Fjorentine UBIJEN?

Italijansko tužilaštvo pokrenulo je istragu povodom smrti kapitena Fjorentine Davidea Astorija, i to pod sumnjom da možda u pitanju nije bio klasičan srčani udar, već – ubistvo.

Naime, kako je javio Radio Rai, tužilac u Udinama, gradu u kome je Astori pronađen mrtav u hotelskoj sobi, obelodanio je da se istragom ispituju sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

„Otvorili smo slučaj sa hipotezom da se radi o ubistvu. Za sada, počinici su nepoznati, ali smo već zakazali autopsiju, koja će biti obavljena u utorak. Imamo dužnost da razrešimo da li je Astori umro prirodnim putem, ili je neko od te smrti naročito profitirao. Za sada, niko nije odgovoran, niti imamo nekoga ko bi mogao da bude odgovoran. Ali, početak ove procedure znači da ćemo doći u priliku da identifikujemo ima li uopšte nečije odgovornosti za ovo što se desilo“, rekao je tužilac Antonio de Nikolo.

Podsetimo, Astori, koji je preminuo u 31. godini, bio je italijanski fudbalski reprezentativac, koji je sa Fjorentinom doputovao u Udine kako bi u nedelju igrao prvenstveni meč protiv Udinezea.

Međutim, nakon što se nije pojavio na doručku ekipe koja je kasnije tog dana trebalo da se bori za bodove, članovi kluba su ga pronašli mrtvog u hotelskoj sobi.

Prema do sada raspoloživim informacijama italijanskih medija, poslednji koji ga je video bio je golman Marko Sportijelo, sa kojim je Astori noć pre smrti igrao video-igrice u sobi.

Ovaj dosadašnji kapiten Fjorentine, kog je svojevremeno Mančester junajted razmatrao kao potencijalnu dugoročnu zamenu za Nemanju Vidića, pre godinu i po dana je sa suprugom Frančeskom postao otac devojčice Vitorije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.