U trendu

Sad je i zvanično: Novak ne igra na ATP kupu u Sidneju

Organizatori ATP kupa i zvanično su potvrdili ono o čemu se spekulisalo danima – Novak Đoković neće igrati za tim Srbije na ATP kupu u Sidneju ove godine.

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković neće učestvovati na ATP kupu u Sidneju, potvrdili su organizatori turnira navodeći da se ne nalazi na spisku reprezentacije Srbije.

Tim naših tenisera će na turniru predvoditi Dušan Lajović, trenutno 33. igrač na svetskoj listi.

Nagađanja o učešću Novaka Đokovića na ATP kupu, koja traju već nedeljama, napokon su okončana jer je organizator turnira, Teniska asocijacija Australije, koja je u utorak saopštila da će možda i doputovati na turnir, objavila da ga nema na spisku reprezentacije Srbije.

Još u subotu su mediji izveštavali da u Sidnej ne putuju Đoković i Troicki što ne znači da je Novak odustao od Australijan opena, koji je na programu od 17. do 30. januara, ali bi uskoro trebalo da saopšti odluku o igranju na prvom grend slemu sezone.

Srbija će na turniru u Sidneju igrati protiv Norveške, Čilea i Španije, a u sastavu reprezentacije su Filip Krajinović, Dušan Lajović, Matej Sabanov, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević. Uloga selektora na ovom turniru pripašće Ivanu Sabanovu.

Teniska asocijacija Australije nastavlja marketinšku sagu na temu hoće li se najbolji teniser sveta pojaviti na njihovim turnirima ili neće, da li je ili nije vakcinisan i hoće li učestvovati na turniru Australijan open.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)