U trendu

Samardžiski: Nećemo potceniti Sutjesku, verujem u pobedu

Košarkaš Mega Leksa Predrag Samardžiski rekao je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici osmog kola Jadranske lige neće potceniti Sutjesku, ali da veruje u petu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju.

„Sutjeska ima dve pobede, ali su uz malo sreće mogli da imaju više. Debitant su u ABA ligi ali imaju i nekoliko iskusnih igrača u timu. Nikoga ne potcenjujemo i od prvog minuta moramo da odigramo angažovano. Ne smemo da dođemo u situaciju, kao u nekim prethodnim mečevima, da ‘jurimo’ veliku razliku, jer nam neće svaka ekipa dopustiti da stignemo“, rekao je Samardžiski za sajt Mege.

Košarkaši Mege sutra od 21.00 čas u Sremskoj Mitrovici igraju protiv Sutjeske, utakmicu osmog kola Jadranske lige.

„Prvo poluvreme iz utakmice u Celju protiv Tajfuna moglo bi da bude recept za igru u meču sa Sutjeskom, verujem u našu novu pobedu“, rekao je Samardžiski.

Samardžiski će se vratiti u tim posle dve utakmice pauze zbog povrede.

„Najgori osećaj je kada ne mogu da pomognem ekipi, a najradije bih ‘uleteo’ na parket. Drago mi je da smo pobedili izuzetno važne utakmice. Iako smo mlada ekipa, karakter koji smo pokazali i četiri pobede u nizu nam daju za pravo da prihvatimo ulogu favorita. Moramo da nametnemo naš ritam, odigramo agresivnu odbranu i brzu tranziciju kako bismo došli do željenog rezultata“, rekao je Samardžiski.

Mega će pokušati da ostvari petu uzastopnu pobedu. Ekipa Dejana Milojevića je do sada ostvarila skor od pet pobeda i dva poraza, a Sutjeska ima dve pobede i pet poraza.

„Sutjeska je pokazala da je kvalitetna ekipa i na strani, gde su pobedili Olimpiju i odigrali nekoliko neizvesnih mečeva. Moramo da pružimo maksimum u odbrani uz više energije na parketu. U odnosu na prethodna dva meča bićemo jači za Samardžiskog koji se vraća u tim iz povrede i to će nam mnogo značiti u veoma važnoj utakmici“, rekao je trener Dejan Milojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar