U trendu

Šarapova razbesnela konkurenciju: „Zašto stalno igra na centru? Kakav je to primer?“

Stara je praksa na Gren slemovima da na centralnom terenu igraju najbolje rangirani svetski teniseri, branioci naslova ili domaći igrači. Već drugo kolo zaredom na Artur Eš stadionu na US Openu igra 146. igračica sveta i to ne zato jer igra protiv druge ili treće nositeljke, već zato što je – zvezda.

Marija Šarapova (30) uvek je privlačila pažnju, bila prva ili druga na svetu ili bila 146. sa etiketom „dopingonovane igračice“. Amerikance zanima samo biznis i bilo je vrlo jednostavno zaključiti da bi pravi magnet za publiku na turniru, na kom ne igra pola svetskih zvijezda, nekad jedna od najvećih zvezda na Turu.

Tako je Marija Šarapova nakon meča 1. kola protiv Simone Halep, druge teniserke sveta, preksinoć ponovo igrala na centralnom terenu i pobedila Timeu Babos 6:7, 6:4, 6:1. U prvom meču je rasprodala svih 23.700 ulaznica na centralnom terenu, a protiv Babos je stadion takođe bio dobro ispunjen.

Za to vreme je Karolina Vozniacki, peta igračica sveta, igrala na terenu broj 5.

„Jasno mi je da je reč o biznisu. Ali staviti nekoga na centralni teren nakon što je odradio kaznu za doping, koji je uticao na njenu igru je, u najmanju ruku, diskutabilno. Ne znam kakvu tačno poruku time šaljemo“, zapitala se Dankinja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.