U trendu

Šarapova se žalila Sudu za sportsku arbitražu

Ruska teniserka Marija Šarapova žalila se danas Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na dvogodišnju suspenziju, a da li će žalba petostruke grend slem šampionke biti usvojena znaće se najkasnije do 18. jula.

CAS je saopštio da su se obe strane dogovorile da će procedura ići po hitnom postuptku i da će sud doneti odluku najkasnije do 18. jula.

Ukoliko CAS usvoji žalbu Šarapove, ona će imati pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Šarapova je prošle nedelje suspendovana na dve godine pošto su njeni doping testovi na Australijan openu u januaru bili pozitivni na zabranjenu supstancu meldonijum.

Odluku o suspenziji donela je tročlana komisija Medjunarodne teniseke federacije, koja je navela da Šarapova nije imala nameru da vara, ali da „snosi isključivu odgovornost“ za pozitivan doping test i da je „načinila veliku grešku“.

Ruska teniserka je odmah najavila žalbu CAS-u, jer, kako je navela, ne može da prihvati „nepravedno oštru dvogodišnju suspenziju“.

Šarapova je početkom marta priznala da su njeni doping rezultati pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih. Ona je tada rekla da nije znala da je meldonijum na listi zabranjenih, a da je tu supstancu uzimala zbog problema sa srcem. Njen advokat Džon Hegerti rekao je da je Šarapova uzimala meldonijum posle 1. januara.

Šarapova je jedna od najpopularnijih teniserki sveta, jedna je od 10 teniserki u istoriji koja je osvojila sva četiri grend slema. Nije igrala od poraza od Serene Vilijams na Australijan openu ovog januara, a trenutno je 34. na WTA listi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.